Voiman juniorit ovat avanneet pelikautensa

0
Poikien peleissä nähtiin kovaa yritystä ja lennokkaita tilanteita. Kuvassa lähinnä palloa FC Halikon Vili Tuomola ja SoVon Vili Nokka, taustalla Tuomas Nivalinna ja Tate Torkkola.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Voiman juniorit ovat avanneet pelikautensa Länsi-Suomen aluesarjoissa jo useiden joukkueiden voimin. Voitot ovat vielä odotuslistalla, mutta yhteen tasapeliin somerolaiset ovat jo yltäneet.
SoVon P10-sarjan junioripojat avasivat kautensa viime sunnuntaina kakkostason A1-lohkon kotiturnauksella, jossa vastustajina olivat Paimion Haka ja FC Halikko. Sarjassa ei tilastoida virallisesti maaleja eikä joukkueiden paremmuusjärjestyksiä, vaikka pelien tulokset toki muistiin kirjataankin.
SoVo aloitti oman urakkansa hienosti 1–1 tasapelillä paimiolaisia vastaan. Seuraavassa ottelussa Haka kukisti FC Halikon (3–1) ja päätteeksi SoVo kohtasi vielä salolaisjoukkueen.
SoVo livahti 1–0 johtoon heti pelin alussa, mutta sen jälkeen FC Halikko otti sekä kentän että johtoaseman hallintaansa. Toisella jaksolla kotijoukkue aloitti vahvan kirin, joka tuotti monta mainiota maalintekomahdollisuutta. Ilmassa roikkuneen SoVon tasoituksen sijasta FC Halikko kävi kuitenkin vielä iskemässä komeilla laukauksilla kaksi lisäosumaa, jotka siivittivät sen 4–1 voittoon.

SoVo esiintyi tässä kymppisarjan avausturnauksessa seuraavassa kokoonpanossa: Miska Laukkanen, Lenni Käkönen, Riku Lauttia, Otto Ristimäki, Rene Mäkinen, Konsta Lindberg, Akseli Laine, Tate Torkkola, Leevi Puuska, Tuomas Nivalinna, Vili Nokka, Väinö Paakki, Hermanni Pettersson, Jami Talvi, Veikka Pelto-Lampola ja Elias Tuomela.

Tytöt jäivät maaleitta

Voimalla on alkaneen kauden sarjatoiminnassa mukana yksi tyttöjen joukkue, joka pelaa alueellista T13-ikäluokan Kolmosta. Lisäksi seuralla on harjoitusryhmä pari vuotta varttuneemmista pelaajista koostuville junioritytöille.
Pääosin vuosina 2010 ja 2011 syntyneiden pelaajien muodostama T13-joukkue aloitti kautensa kotikentällä Piikkiön Palloseuraa vastaan. Maalitili ei vielä auennut ja kun vieraat pussittivat neljästi, tuloksena oli somerolaisjoukkueen tappio luvuin 0–4 (0–3).

SoVon kokoonpano kauden aloituksessa: Viivi Taimela, Iida Taimela, Oona Nieminen, Fanny Pettersson, Kiia Vuorela, Mikaela Saneri, Laura Kurvinen, Linda Timperi, Iida Salo, Liisa Lehtonen, Sofia Jalli, Peppi Kontio ja Noora Kurvinen.

SoVon tytöt ovat käyneet pelaamassa toisen kierroksen ottelunsa keskiviikkoiltana Liedossa. Joensuun pallokentällä he esiintyvät seuraavan kerran huhtikuun viimeisenä lauantaina.
Huomenna Joensuun pallokentällä kauden avausottelunsa pelaa SoVon naisten edustusjoukkue. Nelosen kamppailuun vierasjoukkueena saapuu Salon Palloilijat.