Avoimet Puutarhat -tapahtuma etsii kohteita

0
Somerolta on mukana ainakin Ilolan puutarha.

Suomen suosituin puutarhatapahtuma Avoimet Puutarhat järjestetään sunnuntaina 9. heinäkuuta. Tapahtumaan osallistuvien puutarhojen ilmoittautumisaika päättyy 1. kesäkuuta. Tämän vuoden yhteiseurooppalainen teema on Puutarhan sävelet, jolloin sekä luonnon että musiikin äänet saavat kuulua puutarhoissa.

Mukaan tapahtumaan on ilmoittautunut jo somerolainen Ilolan puutarha, joka on ollut mukana useasti aiemminkin.

Ilolan puutarhatila sijaitsee Kerkolassa Nummijärven läheisyydessä. Puutarhassa kasvatetaan hiekka-multamaassa monivuotisia kasveja ja joitakin hyötykasveja, kuten perunaa. Nähtävillä on paljon erilaisia istutusryhmiä sekä jalopuita. Puutarhassa on myös mahdollisuus tutustua metsäpuutarhaan ja omenatarhaan.

Avoimet puutarhat -tapahtuman järjestää Puutarhaliitto yhteistyökumppaneineen.

Mukana ovat muun muassa Martat, joiden teemana tänä vuonna on kompostointi puutarhassa. Eloperäisen jätteen ja kasvinosien kierrättäminen puutarhassa palkitsee, sillä hyvin kompostoituneena eloperäinen aines rikastuttaa ravinteilla ja lisää maan humuspitoisuutta. Tämä parantaa maan kasvukuntoa sekä vahvistaa puutarhan kuntoa muun muassa säiden ääri-ilmiöitä vastaan.