Ei ole reilua

0

Purku-uutiset ja yritysten lopettamiset eivät ole tervetulleita uutisia millekään kunnalle. Silti niitä tapahtuu. Kilpailuyhteiskunnassa toiset menestyvät paremmin. Heikompi lopettaa, vahvempi jatkaa.

Ei ole kuitenkaan reilua, että toimintojen supistamisia tulee vastaan vuosi toisensa jälkeen. Tässä lehdessä Rautanet lopettaa ja Härkähovin uudehko liikerakennus puretaan, Lounean konttorikin heivasi juuri. Tiedossa ei ole, mitä tulee tilalle. Ja vaikka laboratorionäytteitä kuljetetaan tutkittavaksi muualle, niiden käsittely on poissa Somerolta. Paikka on entiseen nähden näytteidenottopiste.

Yle uutisoi hiljattain tutkijoiden ennusteita, joissa nuoret haluavat pian muuttaa maalle. Suuruuden ihannoinnista ja mittakaavaetujen tavoittelusta voitaisiinkin vihdoin kääntyä maatalouspaikkakuntamyönteiseen ajatteluun ja maaseutukuntien kehittämiseen.

Maailma ei ole reilu.