Huu vaan, sanon minäkin…

0
Härkähovi häviää Someron katukuvasta.

Sydänlämpöinen kiitos Arskametallille ja Kalustetalo Virtaselle uusista terassikalusteista! Kyllä nyt kelpaa potilaiden juoda päiväkaffet auringossa.

Someron sairaalaosasto

Ensimmäisiä kertoja Somerolla käydessä, silloin vielä kesävieraana, Härkähovissa joutui jonottamaan ja paikka oli lähes ahdistavuuteen asti täynnä. Onhan se vähitellen hiljentynyt, mutta korona romahdutti rajusti.

Korona oli yhtiöille tappava tauti

Kiitos MOT, nyt ei tarvitse enää ihmetellä miksi katuväkivalta on Suomessa räjähtänyt ja raaistunut.

Minä

Huu vaan ja sanon minäkin, että koulujen lakkauttaminen reunoilta ja siirtyminen suuriin yksikköihin keskelle on huono juttu. Mitä tulee palkanlaskuun, niin erinomainen ja maanläheinen on idea: kellä on enemmän, antaa sille jolla on vähemmän. Kun saa paljon, on helpompi antaa osa niille, jotka saavat vähemmän. Sellainen asenne todennäköisesti pitää pienen kylänkin henkissä, varmaan kaupunginkin. Nyt vaan ajattelemaan sitä kuuluisaa yhteistä hyvää ja hiukan helpottamaan porukassa pärjäämistä.

Tasataan

Tulevaisuutta jos ajatellaan, niin pelkällä järjellä tulee finaalipaikka äkkiä. Tunnetta tarvitaan ja tahtoa olla ja säilyä. Siksi oman edun ajatteleminen on tällä ajalla hyvin lyhytnäköistä. Iso talo tyhjenee ja hiljenee siinä missä pieni torppakin, jos meno seisahtuu. Sellainen kannattaa kyllä huomioida ja varsinkin muistaa.

Mietitään

Aika männöö nopsasti. Siksi pitääkin tarkentaa ajatuksia, kun liikkeitä suljetaan, yrityksiä lopetellaan – tuskin on hyvä kattoo ens kevvääseen. Aika on nyt, pirun maalaileminen sikseen, kyllä voidaan asioihin vaikuttaa, tarttua toimeen.

Hakkaa päälle

Taitaa iso kaupparyhmä olla yksi Someron näivettäjistä, tyyliin mikään ei riitä! Rahaa on, kuten politiikasta tuttu termi kuuluu. Järjetön juttu se Härkähovin purku, olisikohan asiallinen vuokra ko. tilasta ollut vaihtoehto. Samaa voisi ajatella Rautanetin lopettamisesta.

Halvin on kallein

Someron kaunein ja tyylikkäin rakennus, ÄLKÄÄ ihmeessä sitä antako purkaa. Kaiketi sen osuuskaupan kanssa jotenkin voisi sovitella. Purettavaa olisi kyllä pääkadun varrella ja ainakin siivottavaa.

Terveisin uusi somerolainen

On luontokatoa tai ei, ei se uhkailemalla eikä pelottelemalla korjaannu. Kuten ilmasto- ja luontopaneeli tekee.

Realisti