Kesäpuisto valmiina lapsia varten

0
MLL:n nuoret ohjaajat Kirkonmäellä ovat Maria Mäntymaa, Joonas Salo, Matias Lamppu, Jade Lehtonen, Lena Klimenko ja Daniel Velychko.

Ohjaajina entisiä pröntön pelaajia

Kirkonmäen koulun kentällä ja puistikossa vipeltää koulujen päätyttyäkin lapsia. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Someron paikallisyhdistyksen luotsaama kesäpuistotoiminta tämän suven osalta pyörähtää käyntiin ensi viikon maanantaina 5. kesäkuuta.

Puistossa on ohjelmaa lasten toiveiden mukaan; ulkoleikkejä hiekkakakkujen teosta jalkapalloon ja vastaaviin.

– Puistotoimintaa on ollut ainakin kymmenenä kesänä. Idea on ollut antaa lapsille kesällä joku paikka viettää aikaa, ettei ole tarvinnut olla kotona yksin. Esimerkiksi jos vanhemmat ovat töissä, ei ole hoitopaikkaa tai lapsi haluaa nähdä samanikäisiä, sanoo Linda Kuisma MLL:n Someron yhdistyksestä.

Puisto on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9–14 välillä 30.6. saakka. Juhannusaattona ei ole puistoa.

– Tulla ja lähteä voi miten tahansa, ei tarvita ennakkoilmoittautumista, mutta tullessa ja lähtiessä pitää ohjaajille ilmoittautua.

– Tervetulleita ovat kaikki lapset iältään 3–12-vuotta. Lapsi voi tulla paikalle itse ilman saattajaa tai vanhemman tuomana, ei väliä. Eväät pitää olla mukana, jos on pidemmän aikaa. MLL:n puolesta vettä on tarjolla koko ajan, kertoo Linda Kuisma.

Hän muistuttaa säänmukaisesta pukeutumisesta, ja myös siitä, että toiminta on maksutonta.

Kerralla puistossa on 5 ohjaajaa; tänä vuonna Matias Lamppu, Jade Lehtonen, Maria Mäntymaa ja Joonas Salo. Lisäksi ukrainalaisvahvistuksena ovat Lena Klimenko ja Daniel Velychko.

Matias Lamppu ja Joonas Salo ovat itse olleet lapsena leikkimässä MLL:n kesäpuistossa.

– Leikittiin prönttöä, kertovat nuorukaiset ja aikovat pelata samaa Pallo kotona -leikkiä lasten kanssa.

Jade Lehtosella on jo kolmas kesä puisto-ohjaajana.

– Homma on superkivaa.