Kirja käteen äitienpäiväksi – ja muulloinkin

0
Anna Hurra

Teksti Eija Komu

Yrittäjä Anna Hurra Somerkirjasta kertoo, että tällä haavaa myydyimmät kirjat ovat Enni Mustosen Kasvattitytär (uuden kirjasarjan ensimmäinen osa), Satu Rämön Rosa & Björk (jatkoa suositulle Hildurille), Vappu Pimiän Vappu joka päivä, Elina Hirvosen Katri Helena – Laulaja ja Lucinda Rileyn Atlas. Papa Saltin tarina (Seitsemän sisarusta -sarjan päätösosa).
Äidit ovat moninaisia ja monenlaisia. Millaisia kirjoja suosittelet erilaisille ja eri asioita harrastaville äideille?
– Jännitystä kaipaavalle vinkkaan Seppo Jokisen Sen maksaa minkä tilaa ja Eppu Nuotion Hopeamedaljongi, romantiikannälkäisille Katie Fjorden Kevättä rinnassa. Kiinnostavia elämäkertoja ovat Tina Brownin Windsorien vaietut totuudet ja Antti Heikkisen Eila Roine. Kokkauksesta innostuneille suosittelen Satu Silvon Kasvisruokaa á la Silvoplee ja Kari Aihisen Kape the chefiä.
– Puutarhan möyrijöille sopivat Leena ja Heikki Luodon Puutarhan parhaaksi ja Heidi Haapalahden Luomupuutarhuri, taiteilijalle Seija Paasosen Naiset, jotka maalasivat pilviä, kutojalle Niina Laitisen Villasukkatarha. Retkeilystä kiinnostuneille ovat omiaan Caj Koskisen Retkeilijän ABC sekä Päivi Mattilan ja Teemu Saloriutan Retki suolle.
Äitejä niin kuin kirjojakin on siis joka lähtöön. Muista äitiä kirjalla niin äitienpäivänä kuin arkenakin.