Kukat kukkivat kulttuurigalleriassa

0
Tatsuo Hoshika tuo Someron Kulttuurigalleriaan kukka-aiheisia öljyvärimaalauksia.

Japanissa 1955 syntynyt kuvataiteilija Tatsuo Hoshika on Someron Kulttuurigallerian kesän vieraileva taiteilija. Näyttely esittelee hänen kukka-aiheisia maalauksiaan.
Vampulassa asuva ja sinne taideateljeensa perustanut Hoshika kuvaa teoksissaan luontoa sekä valon ja varjon värimaailmaa. Vuodenaikojen eri valot ovat hänen inspiraationsa lähteitä. Töissä näkyy selvästi myös japanilaisen estetiikan mukaista kauneutta.
Hoshika maalaa öljyväreillä valokuvia apunaan käyttäen.
Tatsuo Hoshika on opiskellut kuvataiteita sekä Tokion yliopistossa että Pariisin maineikkaassa Ecole National des Beaux-Arts’:ssa.
Hän on Taidemaalariliiton ja Tampereen Taiteilijaseuran jäsen.
Öljyvärimaalausten lisäksi hänellä on hallinnassa japanilaisen leijan rakentaminen, paperintaittotaide ja kalligrafiamaalaus.
Hoshika on myös suosittu opettaja ja kurssien vetäjä eri puolilla Suomea taideopistoissa, leireillä, kansanopistoissa ja kursseilla.
Julkisissa kokoelmissa Hoshikan teoksia on useita, esimerkiksi Tampereen kaupungilla ja seurakunnalla, Varkauden taidemuseossa, Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseossa ja Japanissa, Ranskassa sekä Saksassakin.
Hoshika tunnetaan myös muotokuvamaalarina.

Tatsuo Hoshikan näyttely on Someron Kulttuurigalleriassa 28.6.–13.8.