Kunnallisveron nostokin aiheuttaisi poismuuttoa

0

Someron tulevaisuuden kannalta on järkevintä keskittää varhaiskasvatus ja perusopetus Someron keskustaajamaan. Vaikka se tuntuu lapsiperheiden arjessa, ja saa aikaan vahvojakin tunnetiloja heissä erityisesti, joita se koskettaa.
Nyt on ajateltava järkeä käyttäen. Vaihtoehtona kun on kunnallisveron tuntuva nostaminen, joka kuormittaisi jokaista veronmaksajaa. Kunnallisveron nostaminen saattaa aiheuttaa myös muuttamista kunnasta pois, kynnys siihen on matalin heillä, jotka jo nyt käyvät työssä muualla.
Selvää on, että myös ratkaisut eivät tule olemaan helppoja, mutta siihen auttaa oikea asennoituminen tilanteeseen.
Jokainen voisi sen sijaan miettiä, millaisia ratkaisuja olisi itse valmis tekemään.
Nämä kysymykset ovat monessa muussakin kunnassa tällä hetkellä pinnalla, kun esimerkiksi kouluja yhdistetään. Ei Somero ainut ole. Eikä sitä välttämättä pakoon pääse muuttamallakaan.

Veitsenterällä