Lakot lastensuojelulaitoksissa ja päiväkodeissa alkoivat

0

Yksityinen sosiaalipalveluala on edelleen ilman uutta työehtosopimusta. Tänään 31.5. ovat alkaneet lakot yksityisissä päiväkodeissa ja lastensuojelulaitoksissa. Huomenna 1.6. alkaa lakko palveluasumisen kohteissa. Lakot rajautuvat Uudenmaan ja Varsinais-Suomen maakuntien alueille. Alalla on myös voimassa ylityö- ja vuoronvaihtokielto 14.6. klo 15 asti. Lakko ei näy Someron päivähoidossa.

Työnseisaus koskee työvuoroja, jotka alkavat keskiviikon 31.5.2023 klo 00.01 ja perjantain 2.6.2023 klo 23.59 välisenä aikana. Työnseisaus kestää päättyvän työvuoron loppuun. Lakko koskee varhaiskasvatuksen lisäksi aamu- ja iltapäiväkerhotoimintaa.

Työnseisaus koskee oheisiin konserneihin kuuluvien yritysten varhaiskasvatuksen toimipisteitä Uudenmaan ja Varsinais-Suomen maakuntien alueilla:

Norlandia
Verkanappulat
Pilkepäiväkodit
Touhula
Sateenkaari Koto