Kuntotutkimus osoitti, että tarvitaan vain huoltoa ja pientä kunnostusta

Vuonna 1989 valmistuneessa päiväkoti Leivonpesässä tehtiin kuntotutkimus. Tekninen johtaja Mika Mäkelä kertoo tulosten osoittavan rakennuksen olevan teknisesti ikäisekseen kohtuullisessa kunnossa, paremmassa kuin oli aiemmin arvioitu.

– Se on aikanaan tehty hyvin ja sen ajan tilatarpeet huomioiden.

– Suuria remontointitarpeita ei ole, lähinnä tarvitaan ylläpitohuoltoa, pientä kunnostusta, tiivistämistä ja sisäpintojen uusimista, sanoo Mäkelä.

Konsultti tekee korjaussuunnitelman.

– Näillä korjauksilla saadaan rakennukselle jatkoaikaa. Kyllä se yhdeksän vuotta on vielä käyttökelpoinen, arvioi Mäkelä.

Kuntotutkimus liittyy kaupungin varhaiskasvatuksen, päivähoidon ja koulujen tulevaisuuden suunnitteluun ja järjestämiseen. Hankesuunnitelmassa Leivonpesän päiväkotia on kaavailtu peruskorjattavaksi, laajennettavaksi tai rakennettavaksi aivan uusi päiväkoti tilalle. Tilojen katsotaan olevan vanhentuneet ja ahtaat nykyiselle tarpeelle.

Varhaiskasvatuksessa on kärsitty tilanahtaudesta. On tehty useita tilapäisratkaisuja. Esimerkiksi väliaikaisiksi kaavaillut päiväkodit Lamminniemellä ja Tervapääsky Sairaalatiellä jatkavat edelleen toimintaansa.

Väliaikaisratkaisu on myös Leivonpesän ja Tuulihatun päiväkotien läheisyyteen viideksi vuodeksi vuokrattava moduuli. Se otettaneen käyttöön elokuussa.

Sivistyslautakunta merkitsi Leivonpesän päiväkodin kuntotutkimusraportin tiedokseen.

Lautakunta päätti perustaa ohjausryhmän Leivonpesän päiväkodin hankesuunnitelman käsittelyyn.

Hankesuunnittelun tavoitteena on sijoittaa hajallaan ja väliaikaisissa tiloissa olevat varhaiskasvatuksen toiminnat ja hallinto sekä Avoin päiväkoti samaan yhteyteen.

Sivistyslautakunnasta ryhmään nimettiin Kati Fonsell-Laurila ja Antti Kotti sekä varalle Sini Kylämäki ja Minna Alitalo, ja viranhaltijoista mukana ryhmässä ovat sivistysjohtaja Minna Mäkelä-Rönnholm sekä kasvatuspäällikkö Nina Mäkelä.

Lautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle, että se nimeäisi ohjausryhmään keskuudestaan luottamushenkilön ja että kaupunginhallitus pyytää myös teknistä lautakuntaa nimeämään ryhmään yhden luottamushenkilön ja 1–2 viranhaltijaedustajaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän