LS-Liikennelinjat Oy ryhtyy ajamaan Somero–Salo väliä

0
Somero-Salo -välille otetaan käyttöön Seutu+ -lppu.

Seudullinen kausilippu käyttöön

Linjaston Somero-Salo liikenteenharjoittaja vaihtuu ensi viikon alusta, 5. kesäkuuta lähtien. Turkulainen LS-Liikennelinjat Oy voitti linja-autoliikennettä koskevan Ely-keskuksen kilpailutuksen.

Somero–Salo -reitille saadaan myös seudullinen kausilippu.

Palvelu kilpailutettiin sopimuskaudelle 5.6.2023–31.5.2026. Hankintaan sisältyy mahdollisuus jatkaa sopimusta kolmen vuoden optiokaudella.

Liikenteen hankintakustannuksista vastaavat Varsinais-Suomen Ely-keskus, Someron ja Salon kaupungit.

Somero-Salo vuorojen määrä on normaaliarkena kuusi vuoroa ja kesällä kolme vuoroa suuntaansa. Aikatauluissa on huomioitu keskeiset koulu-, opiskelu- ja työmatkayhteydet sekä asiointimatkat.

Reitti on pitkälti samantyyppinen kuin ennenkin. Jatkossa ei kuitenkaan enää käydä Perttelin keskuksen kautta, vaan auto pysähtyy Perttelin kohdalla Somerontiellä sijaitsevilla pysäkeillä. Salon kaupunki on järjestänyt Perttelin joukkoliikenneyhteydet Paikku-liikenteellä.

Salo-Somero iltapäivän paluuvuorolla ei enää jatkossa käydä Kuusjoella ja Ylikulmassa.

Reiteistä ja aikatauluista löytyy tietoja seutuplus.fi -sivuston reittioppaasta ja aikataulupalvelusta.

Somero-Salo välille otetaan käyttöön Seutu+ -kausiliput. Somerolaisille on myynnissä seutulippu, jolla voi matkustaa 30 päivän ajan Somero-Salo välillä. Salolaisille on seutulippu, jolla voi matkustaa niin ikään 30 päivän ajan samaisella reitillä, mutta myös Salo-Kemiönsaari linjoilla. Molempien hinta on 70 euroa. Ne voi hankkia joko mobiili- tai korttiversiona.

Lisätietoja lipun hankinnasta ja kelpoisuusalueista saa seutuplus.fi -sivustolta.

LS-Liikennelinjat Oy luopuu Matkahuollon lipputuotteista asteittain. Matkustajat voivat käyttää jo hankkimiaan kausi- ja sarjalippulipputuotteita elokuun loppuun saakka.

LS-Liikennelinjat Oy on turkulainen liikennöitsijä, joka ajaa pääasiassa Turun seudun joukkoliikenteen tilaamaa sopimusliikennettä. LS-Liikennelinjoilla ei kuitenkaan ole omaa kalustoa, vaan sen liikennettä hoitavat esimerkiksi Jalobus Oy, Linjaliikenne Muurinen Oy, Turkubus Oy, Turun Citybus Oy ja Linjaliikenne Nyholm Oy.