Noin 70 koululaista haki oppia metsäosaamiseen

0
Leevi Pöysti, Emilia Sirro, Noora Vuorinen, Ella Paija ja Sylvia Varjus taimia istuttamassa.

Teksti ja kuvat Tarja Kauppinen

Someron 4H-yhdistys järjesti koululaisille metsäpäivät. Tavoitteena oli lisätä nuorten metsäosaamista ja innostusta sekä antaa uusi katsantokanta kotimaisesta metsäalasta ja metsätaloudesta. Toimintaa järjestetään lähes koko maassa.
– Someron 4H-yhdistyksen järjestämä metsäpäivä toi Häntälään noin 70 yläkoululaista ja opettajaa. Metsäpäivä järjestettiin yhteistyössä metsä- ja luontoalan toimijoiden Metsä Groupin, Metsäkeskuksen ja Ammattiopisto Livian kanssa. Päivä esitteli nuorille metsäalan työ- ja koulutusmahdollisuuksia, sekä tarjosi toiminnallisia rasteja, esitteli Someron ja Salon 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Anna Laakkonen päivän teemaa.
Osallistujat kulkivat päivässä neljä rastia, joissa oli erilaisia tehtäviä ja käytännön tekemistä. Ensimmäisellä rastilla nuoret saivat kokeilla taimien istutusta pottiputkilla.
Toisella rastilla tarkasteltiin puiden kasvua ja suoritettiin erilaisia mittauksia, kuten puiden pituuden ja paksuuden mittaus sekä tilavuuden laskeminen ja arvioitiin puiden ikää.
Lisäksi narua apuvälineenä käyttämällä laskettiin, kuinka monta puunrunkoa on hehtaarilla.
Kolmas rasti opetti hiilenkiertoa, -lähteitä, -sitojia ja -varastoja.
Neljäs rasti elävöitti puukuidun elinkaarta ja kierrätystä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän