Päivärinta vaihtaa SM-liigaseuraa

0
Somerolaisjääkiekkoilija Sami Päivärinta on vaihtanut Rauman Lukon sinikeltaiset värit Hämeenlinnan Pallokerhon oranssikuosiin.

Teksti Juha Laakso

Vajaan kuukauden kuluttua 20 vuotta täyttävä somerolainen keskushyökkääjä Sami Päivärinta edustaa jääkiekon SM-liigassa kahdella seuraavalla kaudella Hämeenlinnan Pallokerhoa.
Päivärinta aloitti kiekkoilu-uransa Someron Pallon Junioreissa, johdattaen kapteenin roolissa SoPan kaikkien aikojen parhaaseen juniorimenestykseen. Kaudeksi 2018–19 Päivärinta siirtyi Rauman Lukon junioreihin. Miesten liigadebyyttinsä hän teki Lukon riveissä 2021–22. Raumalaisseuran edustajana hän pääsi tuolloin pelaamaan myös Euroopan mestareiden liigan (CHL) otteluita.
Toisella liigakaudella Päivärinnan pelivastuu Lukossa väheni ja yhdessä pelaaja-agenttinsa kanssa hän alkoi miettiä jatkouralleen uusiakin vaihtoehtoja.
– Käytännössä asia tuli ajankohtaiseksi kuitenkin vasta vuodenvaihteessa pelattujen nuorten MM-kisojen jälkeen. Ne olivat minulle alkukauden päätapahtuma ja sujuivat omalta osaltani hyvin. Muutama liigaseura osoitti kiinnostusta, mutta aika pian HPK alkoi vaikuttaa parhaalta vaihtoehdolta ensi kauden seuraksi, Päivärinta kertaa alkuvuoden seurakuvioita.
Parhaillaan Päivärinta suorittaa varusmiespalvelusta Helsingin Santahaminassa, Puolustusvoimien urheilukoulussa.
– Puolessa vuodessa ”intin” pitäisi olla ohitse ja sen jälkeen on tarkoitus päästä asettumaan Hämeenlinnaan asumaan. Tietysti jo ennen sitä uusi ympäristö, uudet pelikaverit ja valmentajat alkavat tulla harjoituksissa tutuiksi.
Rauman vuosina Päivärinta pääsi juhlimaan kahta nuorten Suomen mestaruutta ja vakiinnutti paikkansa poikien ja nuorten maajoukkueissa. Miesten liigapelejä hänelle on ennen ”Kerho”-pestiä kertynyt 57 runkosarjaottelun (tehopisteet 2+5=7/plus–miinustilasto 15–13=+2/jäähyminuutit 6) ja kolmen pudotuspeliottelun (1+0=1/1-0=+1/0) verran.

Teemu Selänteen kiekkoakatemiastakin nousujohteiselle uralleen vauhtia hakenut Eetu Tervo on tuorein somerolainen maajoukkuetason jääkiekkoilija.

Tervolle toinen nuorten pronssi

SoPan junioreissa Sami Päivärinnan kanssa tehokkaan tutkaparin muodostanut laitahyökkääjä Eetu Tervo pääsi tänä keväänä juhlimaan toista peräkkäistä alle 20-vuotiaiden, eli nuorten Suomen mestaruussarjan pronssimitalia Turun Palloseuran kokoonpanossa.
Pronssipelissä Porin Ässiä vastaan Tervo sinetöi turkulaisten mitalisijan, viimeistelemällä joukkueelleen 6–3 johto-osuman kolmisen minuuttia ennen pelin päättymistä.
Tervo kuului päättyneellä kaudella TPS:n nuorten joukkueen vakiopelaajistoon, tehden kaikkiaan 50:ssä pelaamassaan ottelussa yhden sarjakauden piste-ennätyksensä 8+10=18.
SoPan kausien jälkeen Tervo on edustanut ”Tepsiä” eri juniori-ikäluokissa viiden peräkkäisen kauden ajan.