Rullakiekossa nopeat ratkaisut

0
Someron Pepe Roller ja siilinjärveläinen Vuorelan Veikot on vuosien ajan ollut tuttu taistelupari rullakiekon SM-liigassa. (Kuva viime kauden runkosarjaottelusta).

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Rullakiekon miesten Suomen mestaruus ratkaistaan tänä vuonna yhden viikonlopun turnauksessa Tampereella, Tesoman jäähallissa.
Joukkueet voivat ilmoittautua avoimeen SM-turnaukseen toukokuun aikana. Somerolaisseura Pepe Rollerin manageri Juha-Matti Vuorela uskoo, että Someroltakin on taas SM-tapahtumassa edustus, vaikka ilmoittautumista ei vielä ole kiirehditty.
– Jäähallissa on päästy noin kolmen viikon ajan harjoittelemaan rullakiekkomatolla ja tuttuja kavereita siellä on näkynyt pelailemassa, kokeneita ja nuorempiakin pepeläisiä. Nähtäväksi jää, millaisen porukan saamme jalkeille SM-turnaukseen, Vuorela kertoo.
Kaksi vuotta sitten rullakiekkomestaruus ratkaistiin samalla tavalla, kaksipäiväisessä turnauksessa. Tuolloin Pepe Roller sijoittui seitsemänneksi. Viime vuonna pelattiin kahdeksan kierroksen runkosarja ja sen perään mitaliottelut, joihin viidenneksi jäänyt somerolaisjoukkue ei selviytynyt mukaan.
Pepe Roller oli ensimmäistä kertaa mukana rullakiekon SM-liigassa kaudella 2006 ja on siitä lähtien ollut joka kerta mukana pääsarjassa tai mestaruusturnauksessa. Vuoden 2020 SM-pelit jäivät koronarajoitusten vuoksi kokonaan väliin.
Tämän vuoden avoin mestaruusturnaus pelataan Tampereella viikkoa ennen juhannusta, kesäkuun 17. ja 18. päivinä.