Somerolla kuullaan Teemu Mastovaaran teos 100-vuotiaalle Forssalle

0
Lounais-Hämeen musiikkiopiston orkesteri ja harmonikkayhtye soittavat sunnuntain 21.5. konsertissa seurakuntakeskuksessa.

Lounais-Hämeen musiikkiopiston orkesteri ja Forssan Kamarikuoro vierailevat Somerolla yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. Viidenkymmenen soittajan ja laulajan muodostama kokoonpano esittää Teemu Mastovaaran teoksen Elementtejä Forssasta. Teos on tilausteos Forssan 100-vuotisjuhlia varten. Se sai kantaesityksensä Forssan pääjuhlassa 7.5.

Forssalaislähtöinen sellisti-säveltäjä Mastovaara johtaa itse teoksensa. Sen neljä osaa ovat saaneet inspiraationsa hänelle merkittävistä Forssaan liittyvistä paikoista ja muistoista. Teoksen osat ovat Alkusoitto, Helmeilevät aallot, Menneiden aikojen metsä ja Kutomo.

Orkesterissa on myös somerolaisia viulisteja. Mukana on musiikkiopiston harmonikkayhtye.

Kamarikuoroa johtaa Natalia Maltizova.

Someron seurakuntakeskuksessa sunnuntai-iltapäivällä 21.5. järjestettävässä konsertissa esiintyvät myös Kirkonmäen koulun kuoro johtajanaan Nella Lindberg ja Someron Naiskuoro Olli Salomäenpään johdolla.

Someron Kulttuuri ja Someron seurakunta järjestävät yhdessä seurakuntakeskuksen konsertin.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.