Somuran avauskisa houkuttelee osanottajia

0
Someron UA:n Miikka Tamminen ehti jo hakemaan ykköstilan Huittisista ja sunnuntaina tähtäimessä on menestys kotiradan avauskisassa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Urakointi Timo Koivunen JM -jokamiesluokan kilpailutapahtuma avaa jo tutuksi tulleeseen tapaan Someron moottorirata Somuran kauden tulevana sunnuntaina.
Kiinnostus Someron avauskisaa kohtaan näyttää määräaikaan tulleiden ilmoittautumisten perusteella selvästi viime vuosia suuremmalta. Yleiseen luokkaan on ilmoittautunut yli yhdeksänkymmentä kuljettajaa ja viiteen muuhun luokkaan kaikkiaan yli 160 osanottajaa.
Yleisen luokan lähdöt aloitetaan heti aamupäivällä ja samalla pyörähtää käyntiin Somurakuppi vuosimallia 2023. Kuppipisteistä kamppaillaan kaikissa neljässä Somuralla tänä kesänä ajettavassa kilpailussa.
Viime kauden Somurakuppi huipentui päätösosakilpailun tiukkaan pistetaisteluun, jossa Someron Urheiluautoilijoiden Miikka Tamminen kukisti lopulta Nummi-Pusulan THU-Teamia edustaneen Joni Wimanin . Somerolaiskuljettajista Jere Piekkala oli kokonaispistetilaston viides.
Tamminen, Piekkala ja lukuisia muita somerolaisseuran kuljettajia nähdään starttiviivalla myös heti uuden kauden alkajaisiksi. Yleisen luokan jälkeen ajetaan naisten, nuorten ja senioreiden kilpailut sekä päätteeksi etuveto-/kardaani ja tuuppariluokkien ratakamppailut.

Tamminen nopein Huittisissa

Monet Someron UA:n kuljettajat pääsivät jokamieskisojen makuun jo huhtikuussa. Kokemäellä ajetuissa ”Kupla-Kuhmuissa” Jere Piekkala nappasi yli sadan osanottajan kansoittamassa yleisessä luokassa hienosti viidennen sijan ja isänsä Pasi Piekkala oli runsaan viidenkymmenen pappaluokan kuskin joukossa peräti kolmas.
Laitilassa SomUA:n Mikko Anttila oli EVK-luokassa viides, Aleksi Raittinen tuuppareissa seitsemäs ja Elina Virtanen naisten luokassa kolmas.
Vetelin massiivisessa XXXII Asfalttikunkku -tapahtumassa somerolaisseuralta oli myös kelpo edustus. Parhaan tuloksellisen suorituksen teki etuveto-/kardaaniluokan 221 osanottajan joukossa sijalle 20. pyyhältänyt Timo Koivunen.
Miikka Tamminen osoitti toukokuun alussa vahvaa kevätvirettä Huittisten radalla, missä hän porhalsi yleisen luokan voittoon. Taakse jäi yli seitsemänkymmentä kilpakumppania. Elina Virtanen ajoi naisten luokassa sijalle seitsemän ja Mikko Anttila oli EVK-kisan yhdeksäs.
Viime viikonloppuna kaahattiin jälleen Kokemäellä, missä Pasi Piekkala otti Äetsä JM -kisan senioriluokassa kakkossijan. Lauri Laine oli yleisen luokan kolmastoista ja Jere Piekkala seitsemästoista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän