SoVon pojat viihdyttivät kotiyleisöään

0
Oliver Helenius iski vahvalla hyökkäyspelillään alkutahdit SoVon P17-joukkueen kotivoitolle.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voiman alle 17-vuotiaiden poikien joukkue järjesti monikymmenpäiselle kannattajajoukolleen hienon jalkapallonäytöksen Kolmosen kotiottelussaan Maskun Palloseuraa vastaan. Muutamille vierasjoukkueen puolesta hurranneille perjantai-ilta Joensuun pallokentän laitamilla tuskin oli yhtä nautinnollinen.

MaPS oli peliin lähdettäessä A1-lohkon sarjataulukossa somerolaisten yläpuolella, tosin ottelun enemmän pelanneena. Komean 5–2 (3–0) kotivoiton myötä asetelmat taulukossa vaihtuivat.

– Hieno keli, viikonloppu alkamassa ja katsomossa aika paljon somerolaisia, eli olosuhteet kaikin puolin kunnossa. Sen kunniaksi joukkue halusi laittaa kaikkensa likoon ja näyttää parasta osaamistaan, SoVon P17-joukkuetta luotsaava Henri Hakamäki kertoi tunnelmista ottelun edellä.

– Hyvä peli siitä tulikin, kauden tähän asti paras esityksemme. Varsinkin ensimmäinen puoliaika oli pojilta erittäin hyvä, valmentaja kommentoi itse ottelua.

Erityisen mielissään Hakamäki oli siitä, kuinka hienosti joukkueen nuorimmat pelaajat (2008 syntyneet) suoriutuivat omissa rooleissaan. Myös muutamat pelipaikkojen vaihdokset kokoonpanon sisällä sujuivat yllättävänkin kivuttomasti.

Oliver Helenius löi alkutahdit

SoVon keskikentän ”moottori” Oliver Helenius aloitti maalinteon 11. peliminuutilla. Hän kamppaili vastustajan puolustusalueella tilanteen loppuun asti, otti riistolla pallon haltuunsa ja sijoitti sen taidokkaasti Maskun verkkoon.

Alkukaudella selkävaivoista kärsinyt Akseli Hakamäki jahtasi kevään avausmaaliaan ensin upealla laukauksella, jonka MaPS:n maalivahti Toni Parkkari onnistui vaivoin torjumaan. Seuraavalla minuutilla Helenius raivasi taas tiensä vierasjoukkueen puolustuksen läpi, tarjoili syötön Hakamäelle ja tämä viimeisteli SoVon 2–0 johto-osuman.

Kotijoukkue jatkoi aktiivista vauhti- ja syöttöpeliään, joka tuotti tasaisin väliajoin maalipaikan aihioita maskulaisten päätyyn. Avausjakson puolivälissä myös Otto Helenius oli erittäin lähellä maalitilinsä avaamista, saatuaan Leevi Salolta avaavan syötön maalin edustalle.

Vajaat neljä minuuttia ennen taukovihellystä MaPS:n puolustus kaatoi läpiajoon sännänneen Oliver Heleniuksen ja erotuomari Teemu Kujanpää osoitti pallolle paikan rangaistuspisteeltä. Toppari Sebastien Galuszka laukoi ”rankkarin” tyylikkäästi alanurkkaan, jättämättä Parkkarille mitään mahdollisuutta torjuntaan.

Loppuun pari kauneusvirhettä

Toisella jaksolla SoVo alkoi jo hieman hellittää hyökkäysintoaan, mutta joukkueena puolustaminen oli edelleen vahvaa ja vastahyökkäykset tuottivat tulosta. Aimo Kurvinen teki Leevi Salon esityöstä somerolaisten neljännen maalin ja läpi ottelun näkyvässä roolissa ollut Salo paukautti lukemat jo viiteen-nollaan.

Varttia ennen loppua SoVon puolustukselle sattui ensimmäinen pahempi huolimattomuusvirhe, jonka seurauksena MaPS pääsi avaamaan maalitilinsä. Toisen lohdutusosuman vieraat värkkäsivät sovolaisten jo odotellessa päätösvihellystä, ensimmäisellä varsinaisen peliajan jälkeisellä minuutilla.

Voitto nosti SoVon lohkonsa nelossijalle ja ottelukohtaisella pistekertymällä mitaten jo kolmanneksi. Joukkueen kotipelit jatkuvat jo huomenna, kun lohkon jumbojoukkue Turun Nappulaliiga tulee vierailemaan pallokentälle.

P12-joukkueella hikinen taistelu

Kehityskäyrällä suunta näyttäisi olevan lupaavasti ylöspäin myös SoVon P12-junioreilla. Sarjapisteet Kolmosen Länsi-Suomen alueen A2-lohkossa ovat tiukassa, mutta pelillisesti somerolaiset pysyvät melko hyvin jo lohkon kärkipään vastustajienkin kyydissä.

Lauantaina SoVon pojat kohtasivat Joensuun pallokentällä lohkokakkosena olevan Kaarinan Pojat/Punainen -joukkueen, joka napsi sarjapisteet mukaansa 3–1 (2–1) vierasvoitolla.

Ottelu alkoi räväkästi, kun KaaPo siirtyi 1–0 johtoon neljännellä peliminuutilla ja Väinö Talonen iski parin minuutin kuluttua SoVolle tasoituksen. Sen jälkeen edettiin tasaisesti, joskin vieraiden hienoisessa pelillisessä hallinnassa avausjakson loppuhetkille ja KaaPon 2–1 johto-osumaan asti.

Toisen puolikkaan puolivälin paikkeilla KaaPo onnistui viimeistelemään kolmannen kerran. Hyviä maalipaikkoja ja näyttäviä laukauksia vieraat sommittelivat useampiakin, mutta SoVon maalia varjelleen Onni Nevalaisen hienot torjunnat pitivät takaiskujen määrän loppuun asti maltillisina.

Myös SoVolla oli muutama hyvä tilaisuus maalisaldonsa kasvattamiseen, mutta tilanteet eivät johtaneet toivottuun tulokseen. Lähimpänä onnistumista oli komean vapaapotkun lähettänyt Samuel Murtolahti , jonka laukaus kimmahti maalivahdin torjunnasta tolpan sisäreunaan ja siitä takaisin kentän puolelle.

SoVon P12-joukkueen riveissä hyvän taistelupelin hikisissä olosuhteissa esittivät edellä mainittujen pelaajien lisäksi Tiitus Torkkola, Matias Niskanen, Unto Hälli, Peetu Lindström, Eelis Tapio, Kosti Liski ja Konsta Jaakkola.

Naisten pistetili auki

SoVon naiset tekivät äitienpäivän vierailun jalkapallon Nelosen otteluun Kaarinaan. Vahvan loppukirin esittänyt somerolaisjoukkue avasi kauden pistetilinsä 3–3 (1–0) tasapelillä.

Kauden kaksi aiempaa peliään SoVo aloitti pirteästi, mutta hyytyi kakkosjaksoilla rumiin tappiolukemiin. Sunnuntaina tahti muuttui, kun vieraat havahtuivat kolmen maalin takaa-ajoasemassa viimeisellä puolituntisella vahvaan nousuun.

Jo aiemmilla kierroksilla kaksi maalia viimeistellyt Eerika Haalijoki iski parin minuutin välein kahdesti, nostaen SoVon maalin päähän kotijoukkueesta. Toiseksi viimeisellä peliminuutilla Tiia Harhala viimeisteli kauden ensimmäisen maalinsa, sinetöiden somerolaisjoukkueelle kauden ensimmäisen sarjapisteen.

Kauden ensimmäiset kierrokset ovat olleet SoVolle nousujohteisia ja antaneet vastaisuuden varalle arvokasta kokemusta, sillä vastassa on ollut vain Länsi-Suomen alueen lohko A2:n kärkijoukkueita. Voittotilin aukeamisesta voitaneen Somerolla elätellä toiveita jo tulevan lauantain kierroksella, kun naisten vieraaksi pallokentälle saapuu pisteetön lohkojumbo Turun Weikot/2.