SoVon tytöille maukas vierasvoitto

0
Vihreäasuinen somerolaisjoukkue jäi P13-sarjan kotiottelussaan alakynteen Kaarinan Nappuloita vastaan. Kuvassa SoVon pelaajista Veeti Oksanen, Turkka Fromholtz, Valtteri Nivalinna, Akseli Luhtala ja tukun hienoja torjuntoja esittänyt maalivahti Eemeli Nokka.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Jalkapalloviikon raikuvimmat somerolaiset riemunkiljahdukset taisivat kuulua Someron Voiman alle 13-vuotiaiden tyttöjen joukkueelta Raisiossa. SoVo näet kävi hakemassa kauden ensimmäisen voittonsa T13-sarjan Länsi-Suomen alueen Kolmosen A1-lohkoa johtaneen Raisio Futiksen kotikentältä.

Raisiolaisten nopea johto-osuma ei lannistanut koko ajan peliään parantavaa SoVoa. Hurjavireinen maalikanuuna Liisa Lehtonen nosti somerolaiset ensimmäisen kerran tasoihin avausjaksolla ja johdatti tauon jälkeen kaksine maaleineen vierasjoukkueen hienoon 3–2 (1–2) voittoon.

Lehtonen siirsi kauden neljännellä maalillaan SoVon ensimmäistä kertaa alkukauden aikana johtoasemaan, kun peliaikaa oli jäljellä parikymmentä minuuttia. Johto kesti ja somerolaisjoukkueen sarja-asemia reippaasti kohentanut avausvoitto oli sinetöity.

Saman ikäluokan samalla sarjatasolla Voiman poikien joukkue joutui vastaanottamaan kaksi tappiota muutaman päivän välein. Ensin SoVon P13-joukkue taipui Kolmosen A1-lohkon kotiottelussaan Kaarinan Nappulat -nimiselle vierailijalle maalein 1–6 (0–2). Kotijoukkueen maalin laukoi viimeisellä minuutilla komealla vapaapotkulla Eelis Tapio.

Ilman SoVo-vahti Eemeli Nokan huipputorjuntoja vieraiden voittolukemat olisivat olleet vielä selkeämmät.

SoVolla on alle 12– ja 13–vuotiaiden ikäluokissa laajahko pelaajaryhmä, joten valmentajat Teemu Kujanpää ja Miika Murtolahti voivat jonkin verran kierrättää pelivuoroja joukkueiden ja otteluiden välillä. Niinpä kolme päivää KaaNa-pelin jälkeen Turussa somerolaisjoukkueen kokoonpanossa esiintyi 5 pelaajaa, jotka eivät olleet mukana kotiottelussa.

Turussa ottivat toisistaan mittaa kolmella ensimmäisellä kierroksella sarjapisteittä jääneet paikallinen Pallokerho ja SoVo. Eetu Aksentjeff teki vieraille 1–1 tasoituksen, jonka TPK kuitenkin kuittasi 2–1 johdokseen. Jälkimmäisellä jaksolla maalinteossa onnistuivat vain turkulaiset ja peli päättyi heidän 4–1 (2–1) voittoonsa.

P17-joukkue tänään kotikentällä


Myös SoVon P17-joukkue jatkoi alueellista Kolmosta Pallokerhon vieraana Turussa. Kahdella edellisellä kierroksella vastustajansa maaleitta jättänyt SoVo joutui antautumaan varttitunnin pelin jälkeen, kunnes reippaasti yli puolivälin Oliver Helenius nosti somerolaiset tasalukemiin. Hetkeä myöhemmin Helenius iski kauden kolmannen osumansa, jonka turvin SoVo tarrasi kiinni voittoon.

TPK pääsi kuitenkin loppuhetkillä tekemään tasoituksen, joten sarjapisteet menivät jakoon maalilukemin 2–2 (1–0).

Tänä iltana SoVon pojat kohtaavat Joensuun pallokentällä Maskun Katajan. Se on ehtinyt pelaamaan 5 ottelua, joista saaliiksi on kertynyt 9 pistettä. Ennakkoasetelmat otteluun ovat tasaiset, sillä somerolaisilla on neljästä kamppailusta tilillään 7 pinnaa.