Suomelle kolmas sija ja finaalipaikka

0
Suomen joukkueessa ampuvat Sonja Myllys, Minea Terkola, Santeri Kenola ja Niko Antila.

Suomi ylsi kolmannelle sijalle ja sai sen myötä finaalipaikan ammunnan European Youth League Championship – North Regional Round -liigan aluekarsinnoissa Ruotsissa. Suomen nelihenkisessä joukkueessa ampui myös somerolainen Minea Terkola .

Voitto meni isäntämaahan Ruotsiin ja kakkossija ennakkosuosikille Norjalle.

Finaali ammutaan lokakuussa Tallinnassa. Sinne pääsee kolmen parhaan maan lisäksi järjestäjämaa Viro, vaikka ei kolmen parhaan joukossa Ruotsin karsinnoissa ollutkaan.

Liigaa ammutaan ilmakiväärillä ja ilmapistoolilla, nelihenkisin joukkuein niin että jokaisessa joukkueessa on kaksi tyttöä ja kaksi poikaa. Ampujien tulee olla 14–18-vuotiaita.

Maat on jaettu kolmeen lohkoon, itä, länsi ja pohjoinen, joissa on yhteensä 48 maata. Ensimmäiseltä kierrokselta alueellisiin karsintoihin etenee viisi parasta maata.

Aluekierrokselta finaaliin pääsee kolme parasta molemmista lajeista, minkä lisäksi finaalin järjestäjämaa saa suoran paikan. Finaalissa on näin ollen jokaiselta alueelta kolme joukkuetta ja järjestäjämaa, eli kymmenen maata.

Suomen joukkueessa ampuivat Salon Seudun Ampujia edustavan Terkolan lisäksi Sonja Myllys (Simpeleen Hahlo), Niko Antila (Härmän Seudun Ampujat) ja Santeri Kenola (Kankaanpään Ampumaurheilijat).

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän