Suomen Kanttorikuoro Somerolle

0

Suomen Kanttorikuoro eli Chorus Cantorum Finlandiae konsertoi Someron kirkossa tulevana maanantai-iltana 8.5. Kuoro kokoaa yhteen hengellisen musiikin huippuammattilaisia eri puolilta Suomea ja sen taiteellisena johtajana toimii tamperelainen Markus Yli-Jokipii.
Kuoro koostuu monipuolisen koulutuksen saaneista kirkkomuusikoista. Tämä mahdollistaa värikylläisen, rikkaan ja vivahteikkaan soinnin. Kuoro kokoontuu 4–5 kertaa vuodessa muutaman päivän harjoitus- ja esiintymiskiertueelle eri puolille Suomea.
Someron konsertissa Suomen Kanttorikuoro juhlii 75-vuotistaivaltaan suomalaisen kirkkomusiikin merkeissä. Ohjelmassa kuullaan muun muassa Sibeliusta, Kuulaa, Madetojaa sekä Janne Salmenkankaan uusi teos Rauhan rukous sekä kauneimpia hengellisiä lauluja.
Säveltäjä Janne Salmenkangas kuvailee Suomen Kanttorikuoron tilausteoksen Rauhan rukous syntyneen sotauutisten keskellä.
– Se on oma henkilökohtainen ja samalla koko ihmiskunnan harras rukous kestävän rauhan puolesta, kertoo Salmenkangas.
– Kanttorikuoro konsertoi aina eri paikkakunnilla ympäri Suomea ja kuoron vierailu omassa kotikirkossa on harvinaista herkkua! Sen vuoksi kannattaa tulla kuulolle nauttimaan hienosta suomalaisesta kuoromusiikista, sanoo kuoronjohtaja Markus Yli-Jokipii.