Tangofinaali ei auennut, mutta musiikin tekeminen jatkuu

0
Manu Lehtimäki

Somerolaislähtöinen Manu Lehtimäki kisasi Tangomarkkinoiden laulukilpailujen semifinaalissa Vantaalla. Kappaleeksi hänelle oli annettu Tango Humiko. Finaali jäi tällä kertaa haaveeksi, mutta Lehtimäen musiikin tekeminen jatkuu.

22-vuotiaan musiikkiuralla tukena on indie-artistien managerointiin erikoistunut Sakon Studio, joka myös tuottaa ja kustantaa musiikkia.

– Manu on ollut meidän tallissa vuoden 2022 heinäkuusta. Samettisen äänen lisäksi Manulla on myös taito kirjoittaa todella syvällisiä ja koskettavia kappaleita, kertoo Manun manageri Sako, eli Samuli Koivulahti Sakon Studiolta.

Turussa asuva Manu Lehtimäen single julkaistiin 12.5.2023 yhteistyössä rap-artisti Eemelin kanssa. Kappale Äideille voimii on poikien äideille omistettu kappale, jonka tarkoituksena on antaa voimia juuri poikien äideille.

Kyseisen kappaleen tuotanto ja rap-osuudet ovat Eemelin käsialaa, mutta kertosäkeistön melodia on Lehtimäen tekemä. Kertosäkeistön sanoituksesta vastasi manageri Sako.

Viime viikolla Manu Lehtimäeltä tuli ulos myös toinen single, jonka hän on säveltänyt ja sanoittanut kokonaan itse.

Kappaleen nimi on Kultaa ja se on Manu Lehtimäen akustisen trilogian ensimmäinen osa. Biisi on äänitetty kokonaan Sakon Studiolla mahdollisimman luomuna. Tuotannosta puuttuvat kaikki ylimääräiset teknovimputukset, minkä jättää tilaa tärkeimmälle, eli kappaleen sanomalle.

Biisin kertosäkeistössä sanaillaan näin: ”Ei mulle kimpaleista suurinkaan oo mitään/ riittää kun kättäsi voin kädessäni pitää/ ja väliäkö silloin on toisten aarteilla/ kun meil on jotain mistä moni saa vain haaveilla.”

Manu Lehtimäki soittaa kappaleessa kitaran lisäksi huuliharppua.

Äänitteellä ei ole käytetty studiomuusikoita, vaan jokainen nyanssi on peräisin Manu Lehtimäen omista instrumenteista; kitarasta, huuliharpusta ja laulusta.

Kesäkuussa kuullaan toinen osa Lehtimäen akustisesta trilogiasta.

Manu Lehtimäen Spotify-profiili ja hänen tuorein Kultaa-kappale löytyy https://open.spotify.com/artist/0kMgQ29rEnD65qvVP3lLdG?si=sYmfC742TPuEG0cBzhw7cQ.