Tuet harvaan asutuille alueille, ei pääkaupunkiseudulle

0

Enemmistö meistä varsinaissuomalaisista haluaa ohjata verovaroista tukia harvaan asutuille alueille, kertoo KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimus.
Kovin yllättävää ei ole se, että varauksellisuutta kohdentuu aluetukien suuntaamiseen pääkaupunkiseudun kehittämiseen.
Tutkimukseen vastanneille esitettiin myös lista erilaisista keinoista maan talouden tasapainottamiseksi, kulujen vähentämiseksi ja tulojen kasvattamiseksi.
Vain muutamat keinot ovat sellaisia, joita täällä haluttaisiin käyttää. Enemmistön kannattamia keinoja on yksi, yritystukien karsiminen. Joka toinen kannattaa myös isojen julkisten liikenne- ja muiden investointien lykkäämistä.
Kaikki muut talouden sopeutustoimet ovat sellaisia, joiden toteuttaminen maistuisi meistä enemmän tai vähemmän pahalta. Keinoja, joita emme halua ovat eläkkeiden leikkaaminen, lainanoton lisääminen entisestään, eläkeiän korottaminen ja julkisten hyvinvointipalveluiden karsinta. Enemmistö varsinaissuomalaisista vastustaa myös verotuksen kiristämistä, julkisten palvelupisteiden supistamista sekä sosiaali- ja työttömyysetuuksien leikkauksia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän