Veikka Sarén voitti Turussa

0

10 kilometriä huippuaikaan

Teksti Aulis Tiensuu
Someron Esan Veikka Sarénin, 21, kevätkunto jatkuu vahvana. Viikko sitten Sarén voitti Turussa Aurajoen yöjuoksun 10 kilometrin matkan huippuajalla 30.40. Aika on kauden toiseksi paras miesten yleisessä sarjassakin ja 22-vuotiaiden ikäluokassa Suomen kaikkien aikojen kahdeksanneksi paras. Oma ennätys on tänä keväänä parantunut jo viittä sekuntia vaille kaksi minuuttia.

Turun Urheiluliiton Niklas Wihlman lähti alusta alkaen pitämään kovaa vauhtia ja Sarén tyytyi jättämään välimatkaa juosten tasaisesti omaa vauhtiaan. Puolimatkassa meno tuntui kevyeltä ja Sarén lähti sen jälkeen vähitellen lisäämään vauhtiaan saaden Wihlmanin kiinni 8,5 kilometrin kohdalla. Sarén peesasi Wihlmania seuraavan kilometrin, jonka jälkeen hän lähti kirimään viimeiset 500 metriä minkä jaloistaan irti sai ja piti vastustajansa takanaan loppuun saakka. Wihlman jäi lopulta Sarénista neljä sekuntia.

– Tiukka, mutta erinomainen kisa harjoituskauden keskellä ja aikakin hyvää tasoa, totesi juoksuunsa tyytyväinen Sarén.

– Jatko-ohjelmani muuttui sen verran, että en lähdekään suunnitellulle ulkomaanleirille, kun en saanut treeniseuraa, vaan osallistun nyt viikonloppuna Tikkakoskella duathlonin SM-kisaan, jossa on kaksi juoksuosuutta ja pyöräily siinä välissä. Ensimmäinen triathlonkisa on sitten viikon päästä Marokossa.

Ensi sunnuntain SM-maastot jäävät näin Sarénilta tällä kertaa väliin, mutta Esasta Vantaan SM-maastossa naisten neljällä kilometrillä muutaman vuoden tauon jälkeen nähdään taas Linnea Harala.