Norsun muisti

0
Myötätuulen teatterilaisia.

Myötätuulen teatterin kesän näytelmä on Norsun muisti. Iloisen, lämminhenkisen perhekomedian viesti on, että tulisi opetella elämään hetkessä: ei kaivella menneitä joka riidassa. Vaietakin voisi, ja päästää irti menneestä.
Siinä pohditaan, voiko ihminen oppia elämään tässä hetkessä, vain lämmöllä mennyttä muistaen ja tulevaisuutta odottaen, vai onko perhe tuomittu kertaamaan menneitä tapahtumia uudestaan ja uudestaan.
Aviomies on kuollut ja vaimo harmittelee sitä, miksei mies pyytänyt häneltä anteeksi.
– Näytelmä kertoo siitä, kun suru ottaa vallan. Kun kaipuussa tekee, sanoo tai ajattelee jotain aivan omituista. Muutos on niin vaikeaa. Pelottaa tehdä asioita eri tavalla kuin viimeiset 40 vuotta, selvittää komedian käsikirjoittaja Olla-Riitta Mäkelä.
Näytelmällä on kahdeksan esitystä kesäkuussa. Sitä ennen 9.6. on kenraaliharjoitus ilmaisnäytöksenä.

Myötätuulen teatterissa nähdään myös ilottelu suomen ja viron kielillä, eestin yhtäläisyyksillä ja eroavaisuuksilla. Kun asian luulee ymmärtävänsä, mutta se tarkoittaakin ihan jotain muuta.
Komedia on suomalais-virolaisen yhteistyön tulos. Sen on kirjoittanut Olla-Riitta Mäkelä. Virolainen Tauno Härkinen teatteriryhmä Poolvillasista on kääntänyt sen naapurimaan kielelle. Härkinen myös esiintyy näytelmässä.
Se nähdään Somerolla Harrastajateatterifestareilla elokuussa 5.–6.8. ja sitten Virossa.
Harrastajateatterifestarit olivat Somerolla ensimmäisen kerran viime vuonna. Silloin niihin osallistui kuusi harrastajateatteria (3 Suomesta ja 3 Virosta). Kukin ryhmä esitti noin tunnin mittaisen näytelmän. Ammattiohjaajat antoivat palautetta sekä käsikirjoituksesta että esityksestä. Niin tehdään tänäkin kesänä.

Norsun muisti 10.6., 11.6., 13.– 15.6., 17.6., 18.6. ja 20.6.

Harrastajateatterifestarit 5.–6.8.