Ajatuksia torialueen käytöstä

0
Skeittiparkki sijoitttu puurivistöjen väliin torille.

Ihmiselle on luontaista, että herää tilanteeseen, kun on jo niin sanotusti pas… housuissa. Eli kun on päätökset tehty.
Silti siinä toivossa, että vielä mietittäisiin uudestaan asiaa monipuolisesti ja laajasti kaikkien käyttäjien kannalta.
Kuinkahan hyvin päättäjille on tullut selväksi alueen käyttö.
Skeittiramppi on valtavan hyvä idea. Hyödyksi tämän päivän nuorille ja vaikka vähän vanhemmillekin. Iloa tuova ja ehkä liikuntaan totuttava, toivottavasti. Sitä tuskin kukaan harrastaa liikaa.
Torikauppiailta on varmaan kysytty, toivottavasti, ja vastauksia saatu, toivottavasti. Helposti ajattelu jää toteamisen asteelle. ”Ai, semmoinen tulee”.
Aika paljon alueella näyttää olevan käyttöä. Usein busseja seisoo hetken odottamassa kyytejä, milloin urheiluseuran jäseniä, milloin minkäkin järjestön jäseniä. Usein kaksikin bussia kerralla. Se on selvästi lastauspaikka. Ja kun ihmiset lähtevät liikkeelle, oma auto jätetään pysäköintipaikoille. Näin päivän tai viikon jälkeen palattaessa pääsee suoraan jatkamaan kotiin.
Erilaisia järjestöjä on Somerolla paljon, samoin niissä jäseniä.
Someron ”mantahärkä” lakitetaan vain kerran vuodessa, eli se käyttö on selvästi hetkellisempää.
Lähellä oleva hiekkakenttä ei oikein sovellu rollaattoriväelle. Niitäkin näyttää busseihin nousevan. Siksi se tasainen alue olisi parempi vanhusväestölle.
Sorakentässä on skeittaajille se huono puoli, että siitä jaloissa mukaan kantautuva sora voi aiheuttaa yllättäviä taitovaateita ja liikesarjoja, kun rullat tökkäävät kiven siruun. Toisaalta aluetta voisi tarvittavalta osin laatoittaa ja vaikka antaa katuharjat nuorten käyttöön. Meidän vastuulliset nuoret kyllä huolehtivat puhtaanapidosta, toivottavasti. Joka tapauksessa rata on puhdistettava. Se on varmaan parasta jättää käyttäjien huoleksi.

Yksi alueen käyttäjä