Eino Nurmiston digipiirroksia esillä Helsingissä

0
Eino Nurmisto (kuva SSS/Minna Määttänen)

Somerolta kotoisin oleva sisällöntuottaja, some-vaikuttaja ja kirjailija Eino Nurmisto avasi digipiirrosten näyttelyn Studio Kupuun Helsinkiin.
Rehellinen nautiskelija -taidenäyttely on avoinna heinäkuun alkuun saakka.
– Työt on itse asiassa digipiirroksia, jotka olen piirtänyt tabletilla ja digikynällä. Olen tehnyt digikuvituksia jo aikoinaan aina joskus blogiini lähinnä omaksi ilokseni, kertoo nykyään Helsingissä asuva Nurmisto.
Homopojan opasta tehdessä kustantamon ihmiset bongasi nämä blogin kuvitukset ja toivoivat, että tekisin itse kuvitukset kirjaani. Tein ne sitten ja niistä tuli kivoja. Ihmiset toivoivat usein niistä myyntiin julisteita tai muita painotuotteita. Ajatus jäi kytemään, mutta toteutus olisi ollut taloudellisesti järjetöntä ja vaivannäöltäänkin vähän kohtuutonta.
Nurmisto on kuitenkin sen jälkeenkin tehnyt usein piirroksia, joita on välillä julkaissut somessa. Hän on myös tehnyt tilaustöitä kuvituksista.
– Jossain vaiheessa aloin paikallisen valokuvaamo ja lifestyle-kauppa Studio Kupun omistaja Säde Puusan kanssa kehitellä ajatusta julisteiden myymisestä hänen liikkeessään ja verkkokaupassaan. Sitä ajatusta aikamme kehiteltyämme päädyttiin siihen, että pidetään Pride-kuukauden kunniaksi ihan kunnon näyttely teoksista, Nurmisto kertoo.
– Teoksissa on näyttelyn nimen, Rehellinen nautiskelija, mukaisesti kyse ilosta ja nautinnosta, mitkä paljolti inspiroivat itseäni elämässä. On värikylläisyyttä, kultaketjujen kimallusta ja söpöilevää homoerotiikkaa.
– Tein näyttelyä varten neljä kokonaan uutta teosta ja niiden lisäksi on kolme Homopojan oppaan kuvitusta sekä yksi vanhempi muu työ, kertoo Nurmisto.

9