Henkilöllisyystodistusten hakupäivät täyttyvät joka kerta

0
Passi ja viralliset henkilökortit.

Lupapalvelut lähti aikoinaan pois Somerolta, mutta somerolaisten tarve palveluille ei ole poistunut mihinkään.
Someron Säästöpankki on järjestänyt Somerolla vuoden sisällä jo 4 henkilöllisyystodistusten hakupäivää ja kaikissa kaikki tarjolla olleet ajat ovat täyttyneet. Ensi keskiviikkona on seuraava hakupäivä ja senkin kaikki noin 30 aikaa ovat jo täynnä.
Henkilöllisyystodistusta kysytään ja tarvitaan lähes joka paikassa, ei vain pankissa.
– Henkilöllisyystodistusta hakevat Somerolla kaikenikäiset, meidänkin järjestämissä päivissä varttuneemmat sekä lapset, ensi keskiviikkona nuorin taitaa olla 13-vuotias. Hakupäivään on tulossa myös perhe, kertoo palveluneuvoja Mira Haakana Someron Säästöpankista.
– Ehkä joskus ajatellaan virheellisesti, että tällaisella päivällä palvellaan vain iäkkäämpää väestöryhmää tai vain heitä, joilla ei ole autoja ja mahdollisuuksia muihin kulkuvälineisiin, mutta kyllä hakupäivä on palvelu kaikille – varsinkin ruuhkavuosia eläville perheille. Ei tarvitse lähteä ajamaan Saloon tai Forssaan, saati sitten Turkuun tai kauemmas, jos perheen alaikäinen tai työssäkäyvä henkilö itse tarvitsee todistusta. Hakureissu viereiseen kaupunkiin vie usein muutamia tunteja, vie aikaa perheen viikkokalenterista, ja myös tuon ajan pitää koululaisen olla pois koulun penkiltä.
Haakana kertoo, että mahdollinen seuraava päivä järjestetään syksyllä.

Henkilökorttien ja passien hakupäiviä on ollut muitakin. Myös esimerkiksi Lounaismaan Osuuspankin pari vuotta sitten järjestämä päivä täyttyi hetkessä.
Viime vuonna ruuhkaa purkamaan ryhtyi myös poliisi, joka toi Somerolle lupahallinnon pop up -palvelupisteen, tosin vain yhdeksi päiväksi.