Kaiku somerolaispoikineen huippumenestykseen Power Cupissa

0
Vertti Kymäläisen (vas.) roolina Kosken Kaiussa on keskipelaaja ja Aleksi Juote hoitelee useimmiten yleispelaajan tonttia. Power Cupissa Aleksille tulivat tutuiksi myös hakkurin ja liberopelaajan tehtävät.

Teksti Juha Laakso

Tiettävästi maailman suurin lasten ja nuorten vuosittainen lentopallotapahtuma, kansainvälinen Power Cup, vietiin tänä vuonna lävitse Imatralla. Somerolaisväriä nähtiin tuttuun tapaan eniten tyttöjen sarjoissa, mutta parhaasta kilpailullisesta menestyksestä vastasivat tällä kertaa pojat.
Someron Voimassa ensimmäiset kosketuksensa lentopalloiluun saaneet Vertti Kymäläinen ja Aleksi Juote lukeutuivat Kosken Kaiun kantaviin voimiin C-junioripoikien kovatasoisessa Supersarjassa.
Kaiku hävisi Imatralla vain kahdesti, helsinkiläiselle turnausvoittaja PuMa-Volleylle alkusarjassa ja loppuottelussa. Päättyneellä SM-sarjakaudella koskelaisjoukkue sijoittui C-poikien ikäluokassa viidenneksitoista ja onnistui ”Powerissa” jättämään taakseen monta SM-verkoilla paremmin sijoittunutta joukkuetta.
Vuonna 2008 syntyneet Kaiun somerolaisvahvistukset aloittivat lentopalloilun Voiman F-junioreissa, mistä he kuitenkin jo aika pian siirtyivät forssalaisen Koijärven Kunnon riveihin. Kunnossa sujahti useampi pelitaitoja kehittänyt kausi, mutta kun täydellä kuusikolla pelaaminen tuli ajankohtaiseksi, Forssan seudulla ei enää riittänyt pelaajia. Uusi peliympäristö löytyi onneksi yhtä läheltä, TL Koskelta, missä nykyisin pelaa myös Aleksin pikkuveli Severi .
Matkustuskilometrejä on niin pojille kuin heitä peleihin ja harjoituksiin kuljettaneille vanhemmilleen kertynyt vuosien mittaan kymmeniä tuhansia. Tuoreen Power Cupin kaltaiset onnistumiset ovatkin mitä parhaimpia palkintoja harrastuksen ja siinä kehittymisen eteen tehdystä työstä.

SoPan tytöillekin kärkipään sijoituksia

Vahvan esityksen tekivät myös Someron Pallon C-juniorit tyttöjen Supersarjassa. Tuoreimmalla SM-sarjakaudella kuudenneksi sijoittunut somerolaisjoukkue nosti Power Cupissa sijoitustaan pykälällä, eli viidenneksi. Sarjassa oli mukana 41 joukkuetta.
C-tyttöjen ikäluokan Tsemppisarjassa SoPalta oli mukana peräti kolme joukkuetta. Niistä parhaiten menestyi yli sadan osanottajan joukossa 27. sijalle päätynyt nuoremman ikäluokan D1-junioreiden joukkue. C-tyttöjen kakkosjoukkue oli tuloslistalla 37. ja D2-joukkue 85.
E-tyttöjen sarjoissa SoPa oli edustettuna kahdella joukkueella. Supersarjassa sijoitukseksi tuli 21. (47 osanottajaa) ja Tsemppisarjassa 25. (48).
Nuorimmaisten, eli F-junioreiden sarjoja oli mahdollisuus pelata sekä tyttöjen että poikien muodostamilla sekajoukkueilla. SoPaa edustivat tyttöjoukkueet sekä Super- että Tsemppisarjoissa. Superissa SoPa/Sudet oli 22 osanottajan joukossa hienosti kuudes ja Tsempissä SoPa/Hirvet sijaluvulla kaksikymmentä.