Kalle Malin nousee kaupunginhallituksen jäsenistöön

0
Vaaliuurnan virkaa toimitti kattila, jonka talouspäällikkö Marita Forsberg etsi keittiöstä. Äänestysvuorossa Elli Kurkikangas. Oikealla ääntenlaskijana valtuutettu Hannu Kesäniemi. Taustalla hallintopäällikkö Marjaana Sorokin, valtuuston puheenjohtaja Jani Kurvinen ja kaupunginjohtaja Sami Suikkanen.

Kaupunginvaltuusto valitsi itselleen puheenjohtajiston sekä kaupunginhallituksen 9 jäsentä, heille henkilökohtaiset varajäsenet ja kaupunginhallituksen puheenjohtajiston. Heidän toimikautensa alkaa 16. elokuuta ja jatkuu valtuustokauden loppuun 2025.

Puolueiden ehdotukset kaupunginhallituksen jäseniksi olivat istuvan kaupunginhallituksen mukaiset lukuun ottamatta yhtä jäsentä. Kokoomus ehdotti kaksi vuotta kaupunginhallituksessa toimineen Henry Seppälän tilalle ensimmäisen kauden valtuutettua Kalle Malinia.

Päädyttiin äänestykseen, sillä Markku Mäki-Teeren (kok.) varavaltuutettuna paikalla ollut Eero Manni esitti kaupunginhallituksen jäseneksi Henry Seppälää.

Someron Kokoomuksen puheenjohtaja Totti Nuoritalo sanoi Mannin ehdotuksen tulleen ryhmälle yllätyksenä. Ryhmässä kun oli päätetty henkilövaihdoksesta.

Yhdeksään kaupunginhallituspaikkaan oli 10 ehdokasta. Ryhdyttiin suljettuun lippuäänestykseen, jossa uurnana oli kattila.

Henry Seppälän kannatus ei riittänyt jatkopestiin kaupunginhallituksessa.

Kaupunginhallituksen jäsenet elokuun puolivälistä lähtien ovat keskustan Jaana Kyyrä (varajäsen Minna Alitalo ), Tero Pirttilä (Kari Ahlbom ) ja Mikko Virtanen (Mikko Älli ), kokoomuksen Kalle Malin (Markku Mäki-Teeri) ja Jutta Varjus (Kati Fonsell-Laurila), perussuomalaisten Matias Mäkinen (Kirsti Kurki ) ja Janne Nurmi (Harri Känkänen) sekä sosiaalidemokraattien Riitta Lehtinen (Antti Kotti) ja Taina Ruuhilehto (Minna Kotti).

Kaupunginhallituksen puheenjohtajana jatkaa Jutta Varjus. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi tulee Jaana Kyyrä ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Riitta Lehtinen.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajana jatkaa Jani Kurvinen (kesk.), ensimmäisenä varapuheenjohtajana Riitta Ryhtä (kesk.), toisena varapuheenjohtajana Ismo Valve (sd.) ja kolmantena varapuheenjohtajana Martina Ramsay (kok.)