Kesä sulkee Kelan palvelupisteen – netti ja puhelin palvelevat normaalisti

0

Kesä tuo muutoksia Kelan palvelupisteiden aukioloaikoihin Varsinais-Suomessa. Someron palvelupiste suljetaan 26.6.–6.8. väliseksi ajaksi, mutta Salon toimii normaalisti.

Kelasta tiedotetaan, että kesälläkin Kela-asiat kannattaa hoitaa netin kautta eli OmaKelassa tai soittamalla puhelinpalveluun. OmaKelassa voi hoitaa useimmat asiat: hakea etuuksia, tarkistaa päätöksen, lähettää liitteitä ja nähdä milloin etuus maksetaan. OmaKelassa voi myös lähettää viestejä Kelaan.

Kelan verkkosivuilla chattirobotti neuvoo muun muassa toimeentulotukeen, yleiseen asumistukeen, opiskelijoiden tukiin sekä perhe-etuuksiin liittyvissä asioissa. Kela palvelee asiakkaita myös Facebookissa ja Instagramissa.

Kelan puhelinpalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9–16. Puhelimessa voi hoitaa samoja henkilökohtaisia asioita kuin palvelupisteessä. Puhelinpalveluun voi myös varata ajan verkossa tai soittamalla mihin tahansa palvelunumeroon. Kun Kelan työntekijä soittaa, puhelu ei maksa asiakkaalle mitään. Jos puhelinpalvelussa huomataan, että käynti palvelupisteeseen on välttämätön, Kelan työntekijä voi varata asiakkaalle ajan palvelupisteeseen.