Kirjastossa +30C

0

Meillä on Somerolla upea kirjasto ja vertaansa vailla olevat virkailijat. Kuinka mones kesä tämä on, kun kirjaston sisälämpötila nousee 30 asteeseen? Kesälomalla me kirjastonkäyttäjät mielellämme viettäisimme aikaa kiireettömästi kirjastossa, mutta tuossa lämpötilassa vartti on maksimi, minkä siellä pystyy olemaan. Ja miettikääpä henkilökuntaa, joka joutuu olemaan siellä koko päivän. Olisiko aika hoitaa tiloihin kunnon ilmastointi, joka tekisi käynneistä miellyttäviä ja henkilökunnan työolosuhteista inhimillisemmät?

Ehdottaja

Somerniemen juhannustori torstaina oli pettymys. Tori oli kuin varjo normaalista lauantaitorista. Miksi ihmeessä se täytyy pitää torstaina ennen juhannusta, kun ihmiset ovat töissä tai matkalla juhannuksen viettoon. Voisiko se ei olla juhannuspäivänä eli lauantaina? Tuskin tulen enää torille vuoden päästä, jos se taas on torstaina.

Vierailija

Hienoa, että Someron seudulla on susia. Näinkin yhden toissa vuonna. Oli sen kesän huippuhetkiä. Ei anneta metsästäjien propagandan vaikuttaa.

Herra60

Rautanet, nyt vaan oma rautakauppa pystyyn Somerolle!

Asiakas

Kapeikossa seuraan huviveneilijöitä. Syntyy aaltoja, jotka huojuttavat rannan kasvustoa. Missä on silkkiuikun pesä ja sen munat? Lintuani ei näy missään, ja munat ovat järven pohjassa. Lokki kaartelee ikään kuin jotakin etsien päätyen kuusen latvaan. Lapsuuteni lokit pyytivät silakoita odottaen silakkarysien johdeaidoilla ja muuten viettivät aikaa merestä nousevilla kivillä. Joku yksinäinen pulu lentää ylitseni. Joku pitää hartauspuhetta ukrainaksi, ja samalla kuulen selkäni takana lasten puhuvan venäjää.

Teuvo Kuu-Karkku

Sille papalle ja mammalle tiedoksi, jotka tulitte vanhemmalla autolla Pitkäjärven suunnasta Somerolle lauantaina 17. kesäkuuta noin kello 10.35: Kilometrin ennen HB Betonia, pelto-osuuden kurveissa, tulitte vastaan sisäkurvin turvin kahta pyöräilijää. Tieliikennelakikin jo sanoo, että ajoneuvon paikka on ajoradan oikeassa reunassa.

Pelästynyt pyöräilijäpariskunta