Kukkia ja suomalaista maisemaa

0
Pramilla Liisa Suomisen Silloin ennen.

– Olen maalannut muotokuvia, eläinaiheita, vanhoja rakennuksia ja vanhoja työtapoja, mutta mieluisimmat maalausaiheet ovat kukat ja suomalainen maisema eri vuodenaikoina. Kukat ovat aina kukkia: ne ovat kauniita. Olen valokuvannut aiheita, mutta myös maalannut tauluja paikan päällä luonnossa, sanoo salolainen Liisa Suominen.

Hänellä on taidenäyttely kirjaston Parvigalleriassa, jossa on esillä eri toten kukkia ja maisemia. Näyttelyn työt on tehty vuosina 2005–2021. Kesäkukat, jossa on auringonkukkia, on vuodelta 2005. Vuodelta 2021 on Ruokaa hakemassa, jossa orava etsii murua rinnan alle.

– Maalaaminen on mahdottoman hyvä ajanviete. Sitä miettii, miten etenisi. Jättää hetkeksi ja palaa taas työn ääreen. Aina on joku työ telineellä. Nyt on lintuja tulossa, kertoo vuonna 1939 Kiskossa syntynyt taiteen tekijä.

Aluksi Suominen harrasti posliininmaalausta, kunnes siirtyi öljyväreihin. Akvarellit astuivat kuvaan 1990.

– Olen myös kokeillut pastellivärejä ja grafiikkaa, mutta öljyvärit ja akvarelli tuntuvat omimmilta.

Suominen on osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin ja yksityisnäyttelyjäkin hän on pitänyt kosolti. Somerollakin hänen töitään on nähty esimerkiksi Hiidenlinnassa, kirjastossa ja Aholassa. Hänen töitään on esillä nyt myös kahvila-ravintola Ykköspesässä Saukkolassa.

Maalauksia vuosien varrelta, Liisa Suomisen maalaamia öljyväritauluja ja akvarelleja kirjaston Parvigalleriassa 30.6. saakka.