LaLaa!

0
Nelle Karjalainen ja Juha Wiskari vetävät LaLaa!:ta.

Tänä kesänä Somerniemen kesäteatterilla kajahtaa yhteislaulu. Somerniemen kesätorin lauantaisen kaupankäynnin päätteeksi kesäteatterin katsomossa ja estradilla lauletaan ja viihdytään yhdessä.
Väkeä laulattavat LaLaa!-emäntä ja -isäntä sekä bändi. Suurimmassa osassa LaLaa! -tapahtumia on myös tähtisolisti, jonka esiintymisestä ja esilaulusta kuulijat voivat nauttia. Muun muassa Markku Toikka ja Petri Munck nousevat lavalle.
Joka kerralla on teema. Esimerkiksi yhdellä laulukerralla heläytetään ilmoille vain somerolaista musiikkia, mukana estradilla Kari Luoto. Musiikkiteatterilaisten teematunnilla solistina on muun muassa Kimmo Hovila.
Jokainen LaLaa! alkaa aina Satumaalla, keskellä lauletaan Paratiisi ja viimeinen yhteislaulu on Bussi Somerolle.
Idean isä on Juha Wiskari. Hän otti kaupungin yhteisöllisyysstrategiasta kopin ja ryhtyi tuumasta toimeen.
– Vieraamme ja ystävämme kokoontuvat musiikin, laulamisen ja hauskanpidon ympärille. Viihtyvät ja iloitsevat. Näkevät tuttuja ja tuntemattomia. Eikös se luo yhteisöllisyyttä jos mikä? kysyy Wiskari.
– Sitä paitsi laulaminen ja etenkin yhdessä tekee hyvää mielelle ja keholle. Yhdessä laulaessa kuuluu mukaan, on osa suurta joukkoa, filosofoi Wiskari.
Esikuvana on ruotsalainen Allsång på Skansen -yhteislaulutapahtuma Skansenin ulkoilmapuistossa Tukholmassa.
– Somerniemen teatteri luonnonhelmassa on loistava paikka tällaiselle tapahtumalle.
Wiskari on LaLaa!-isäntä ja muusikko Nelle Karjalainen on emäntä harmonikkoineen. LaLaa! -orkesterin kapellimestarina on Mika Raittila. Hänen kerallaan soittavat Hannu Karvia, Janne Salonen ja Matti Välttilä.
Tapahtumissa arvotaan palkintoja, jotka ovat mukaan lähteneiden yhteistyökumppaneiden, kuten somerolaisten paikallisten tuottajien, yrittäjien ja tapahtumanjärjestäjien tuotteita ja palveluita.
– Käytämme vahvuuksia ja tuemme alueen elinvoimaisuutta. Mitä kaikkea täältä löytyykään: kesätori, Somerniemen musiikkiteatteri, Somerniemi-Seura, Oinasjärven koulu, kyläyhteisö ja niin edelleen. Näin teemme yhdessä tapahtumaa, selvittää Juha Wiskari, jonka yritys GreatGain on LaLaa!-tapahtumien järjestäjätaho.

LaLaa!- yhteislaulajaiset yhdeksänä lauantaina Somerniemen kesäteatterin tiloissa

10.6. solistina Markku Toikka
17.6. musiikkiteatterilaisia, mm. Kimmo Hovila
1.7. solistina Kari Luoto, somerolainen musiikki pääosassa
8.7. Juha Wiskarin elämänmusaa, yllätysvieras
15.7. Petri Munck
22.7. yllätysvieras, tanssiva Somero
29.7. solisti vahvistamatta
5.8. solisti vahvistamatta
26.8. Paikalla LaLaa! -kauden artistivieraita