Someron 4H:n hoitama lannoitesäkkien Reilu Teko -säkkikeräys käynnistyy ensi viikon maanantaina 12.6. ja jatkuu viisi päivää. Kaupungin varikolle Turuntien varteen säkkejä voi viedä 12.–16.6. klo 8–16.

– Meillä on nyt omatoimipiste. Vastaanottajaa ei ole paikalla. Viljelijöiden pitää itse lajitella ja niputtaa säkit sekä laittaa tuomansa määrä varikkoalueella olevaan listaan, kertoo Sanna Rajala Someron 4H-yhdistyksestä.

Päivystäjä käy päivittäin paikan päällä tsekkaamassa tilanteen.

– Salossa tällaisia omatoimipisteitä on ollut, ja ne ovat toimineet. Miksei siis meilläkin, toteaa Rajala.

Viime vuonna Someron 4H-yhdistyksen kautta kerättiin 3 600 suursäkkiä ja noin 400 piensäkkiä. Koko maassa Reilu Teossa kerättiin viime vuonna 728 000 kiloa maatalouden muovisia lannoite- ja siemensäkkejä.