– Kyllä se taitaa olla perinteinen possupihvi, jonka maistuu parhaimmalta ja sinne grilliin laittaisin, pohtii Riikka Gustafsson, joka ei vielä tänä suvena ole grillailut.
– Kun on pienet lapset, niin grillailu on jäänyt vähemmälle. Heille maistuu makkara, josta on otettu kuoret pois. Lapset tykkäävät myös lihapullista. Juhannuksena grillataan ja tehdään erilaisia salaatteja, sanoo Gustafsson.

– Kanavartaita tai sitten wokkia, jossa on paljon erilaisia kasviksia, toteaa Maiju Pesonen, joka on asunut 18 vuotta Espanjassa ja on nyt juhannuspäivään saakka Suomessa käymässä.

– Broilerin tuliset siivet. Niissä on valmis kastike. Annetaan olla grillissä parikymmentä minuuttia. Syödään sormin. Juotavaa pitää olla; ne ovat niin äkäisiä, maiskuttaa Sisko Pyykkö.

– Broileria ja välillä possua. Pidän makeasta, aasialaistyylisestä ruoasta, niin marinadiksi sopii sellainen, kertoo Justus Kare, joka ei ole korkannut vielä tämän kesän grillikautta.