Nuorten mestaruus Espooseen, Fogeroller kuudes

0
Ville ja Veeti Vuola pääsivät viikonloppuna pelaamaan nuorten SM-turnauksen kotihallissaan.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Rullakiekon Suomen mestaruusmitaleja oli viikonloppuna jaossa myös Someron jäähallissa, missä kahdeksan joukkuetta kamppaili alle 19-vuotiaiden Suomen mestaruudesta ja muista mitalisijoista.
Tiukan kaksipäiväisen rypistyksen jälkeen loppuotteluun raivasivat tiensä Turku Rolley ja Espoon Palloseura. Kaksijakoisen finaalin alkua sujui turkulaistahdissa, mutta loppu oli vieläkin selkeämmin espoolaisten ylivoimaa. EPS sinetöi mestaruuden 7–2 (1-–2) voitolla.
Pronssiottelussa eri seurojen pelaajista koottu ”Päälliköt” kaatoi hämeenlinnalaisen Wanajan 4–1.
Turnausjärjestäjä, forssalaisseura Fogeroller, päätti Someron SM-viikonvaihteen omalta osaltaan sijoitusotteluun jossa panoksena olivat sijat viisi ja kuusi. Vastassa ollut espoolainen ”Mattby Lazy Legs” oli selkeästi parempi, napaten viitossijan nimiinsä maaliluvuin 8–1 (5–0).

Vuolat pisteillä tasatahtiin

Sijoituspelissä Fogerollerin ainoaksi jääneen osuman viimeisteli Niko Hyppiä ja esityön maaliin tekivät somerolaisveljekset Veeti ja Ville Vuola.
Alkulohkon jännittävässä avausottelussa ”Foge” pelasi 2–2 (1–1) tasapelin Päällikköjä vastaan. Sen jälkeen tämä kaksikko kamppaili tasapäin sijoituksesta lohkonsa kärkikaksikkoon, mikä olisi avannut tien turnauksen mitalipeleihin.
Joukkueet päätyivät tasapisteisiin ja Päälliköt vei kakkospaikan kaksi maalia forssalaisjoukkuetta paremman maalieronsa turvin.
Pirteitä otteita läpi turnauksen esittäneet somerolaiskaksoset Ville (2+2) ja Veeti (0+4) Vuola täyttivät molemmat henkilökohtaisia pistesarakkeitaan neljän tehopisteen edestä.

Kehittävää yhteistyötä

Fogerollerin organisaattori Tony Kuloaro piti suojattiensa turnausta onnistuneena, vaikka kaivattua mitalisijoitusta ei irronnutkaan:
– Keväästä asti ollaan harjoiteltu täällä Somerolla ja kehitystä on tapahtunut huomattavasti. Nythän pelaaminen alkaa jo näyttämään rullakiekolta, Kuloaro hymähti.
Fogeroller on vetänyt paljon pelinomaisia yhteisharjoituksia nuorten somerolaisten jääkiekkoilijoiden kanssa.
– Noita poikia oli viikonvaihteen aikana Pepen mukana miesten SM-turnauksessa ja käsittääkseni he onnistuivat siellä hyvin. Näyttää siis siltä, että yhteistyö on kehittänyt kaikkia mukana olleita, Kuloaro arvioi.

Rullakiekon alle 19-vuotiaiden SM-turnaus, Somero:
Loppuottelu:
EPS – Turku Rolley 7-2
Pronssiottelu:
Päälliköt – Wanaja 4-1
Sijat 5.-6.: Mattby Lazy Legs – Fogeroller 8-1
Sijat 7.-8.:
Challenger – Mäppi 6-1