Pepe Roller ja viisi muuta SM-rullilla

0
Joonas Laaksosen pitkä ura Pepe Rollerin maalinsuulla saa jatkoa ensi viikon SM-turnauksessa Tampereella.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Rullakiekon miesten Suomen mestaruus ratkaistaan tänä vuonna kaksipäiväisessä turnauksessa Tampereella. Kuuden joukkueen turnaus käynnistyy lauantaina 17. kesäkuuta ja mitalit pannaan jakoon seuraavana päivänä.
Somerolaisseura Pepe Roller on jo seitsemännentoista kerran mukana SM-kahinoissa. Tamperelaisen Koovee Rollersin (aiemmin Nokian Näätä Rollers) perinteet ulottuvat vielä pidemmälle ja tamperelainen Pahalampi sekä siilinjärveläinen Vuorelan Veikot ovat tahkonneet pääsarjatasolla suunnilleen saman aikajakson kuin somerolaisjoukkue.
Kahtena viime vuonna mestaruuden vienyt tamperelainen tähtisikermä Team Haippi lähtee puolustamaan asemaansa ja ilmeisen nimivahvalla joukkueella tälläkin kertaa. Uutena ryhmänä SM-turnauksessa esiintyy Tampereen aluesarjoissa aiemmin pelannut Mansen Kollit.
Joukkueet pelaavat ensin yksinkertaisen, eli viiden kierroksen sarjan toisiaan vastaan. Lauantaina kaikilla on ohjelmassa kolme peliä ja sunnuntaina kaksi. Sarjan kärkikaksikko pelaa loppuottelussa mestaruudesta ja hopeasijasta ja pronssimitali jaetaan ilman erillistä ottelua minisarjan kolmanneksi parhaalle joukkueelle.

Nuoret Somerolla SM-turnauksessa

Samaan aikaan miesten Tampereen turnauksen kanssa pelataan Someron jäähallissa rullakiekon alle 19-vuotiaiden Suomen mestaruusturnaus. Kotijoukkueena esittäytyy Somerolla harjoitteleva ja kotiottelunsa pelaava forssalainen Fogeroller, jonka riveissä nähdään myös muutamia somerolaispelaajia.
Mukaan ovat tähän mennessä ilmoittautuneet lisäksi Turku Rolley, Wanaja (Hämeenlinna), EPS-Hockey (Espoo), mänttäläinen Mäppi ja koostejoukkue Päälliköt. Ilmoittautumisaikaa on vielä pari päivää jäljellä, joten osanottajamäärän kasvaminen on vielä mahdollista.