Pepe Roller turnaa Tampereella

0
Miku Ronkainen lukeutuu Pepe Rollerin kokeneeseen pelaajakaartiin.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Pepe Roller jatkaa Someron kunniakkaita rullakiekkoperinteitä Tampereella viikonloppuna pelattavassa miesten Suomen mestaruusturnauksessa.
Pepen urakka käynnistyy huomenna iltapäivällä siilinjärveläistä Vuorelan Veikkoja vastaan. Muutamaa tuntia myöhemmin vastaan asettuu tamperelainen Pahalampi ja illansuussa somerolaiset ottavat vielä mittaa tamperelaisesta MaKo (Mansen Kollit) Rollersista.
Kuuden joukkueen turnauksen alkusarjassa kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kertaalleen, joten Pepen vastustajiksi sunnuntaille jäävät tamperelaiset Koovee Rollers ja Team Haippi. Kahtena viime vuonna SM-turnausten loppuotteluissa ovat olleet vastakkain Haippi ja Koovee ja molemmilla kerroilla Team Haippi on kruunattu Suomen mestariksi.
Tällä kertaa runkosarjan perään pelataan vain yksi ottelu, jossa sarjan ykkönen ja kakkonen ratkaisevat keskenään SM-kullan ja -hopean kohtalon. Pronssimitalit jaetaan runkosarjassa kolmanneksi sijoittuvalle joukkueelle.
Vuodesta 2006 lähtien miesten pääsarjaan osallistunut Pepe Roller on viimeksi yltänyt SM-liigassa tai SM-turnauksissa neljän parhaan joukkoon vuonna 2018. Vuosi sitten somerolaisjoukkue oli viides ja sitä edeltäneellä kaudella seitsemäs.
Pepen kokoonpano on jonkin verran ”elänyt” vielä turnauksen edellä ja lopullinen miehistö selvinnee vasta pelipäivinä. Näillä näkymin Tampereelle on lähdössä kolmen maalivahdin ja neljäntoista kenttäpelaajan vahvuinen somerolaisjoukkue.

Nuorten SM-turnaus Somerolla

Miesjoukkueiden pelatessa SM-turnaustaan Tampereella, rullakiekon Suomen mestaruudesta kamppaillaan myös Someron jäähallissa. Kyseessä on alle 19-vuotiaiden SM-turnaus, jonka isäntäjoukkueena toimii forssalaisseura Fogeroller.
”Foge” esiintyy turnauksen avausottelussa lauantaina puoliltapäivin, vastustajanaan pääkaupunkiseudun nuorista koottu ”Päälliköt”-yhdistelmä. Samassa alkulohkossa ovat lisäksi mukana toinen koostejoukkue ”Challenger” sekä Turku Rolley.
Toisessa alkulohkossa pelaavat espoolaiset EPS ja ”Mattby Lazy Legs”, mänttäläinen Mäppi ja hämeenlinnalainen Wanaja.
Turnaus viedään päätökseen sunnuntaina, jolloin ensin ovat ohjelmassa välierävaiheen kamppailut ja sitten sijoitusottelut. Pronssimitalistin pitäisi olla selvillä kello neljäntoista jälkeen iltapäivällä ja mestarin vajaata tuntia myöhemmin.
Turnausjärjestelyissä mukana häärivä Fogerollerin puuhamies Tony Kuloaro on vakuuttunut, että Somerolla nähdään nuorten pelaajien toimesta korkeatasoista rullakiekkoilua.
– Joukkueissa on paljon ikäluokkiensa huippupelaajia jääkiekon puolelta. Luvassa on hyvätasoisia ja viihdyttäviä pelejä, Kuloaro ennakoi.
Kotijoukkue Fogerollerin riveissä nähdään myös somerolaiset Vuolan veljekset, Ville ja Veeti. Millaiset mahdollisuudet ”Fogella” on kamppailla kovatasoisia vierailijoita vastaan?
– Hyvänä päivänä pystymme voittamaan minkä vastustajan tahansa, mutta huonompana voi tulla myös yllättäviä tappioita. Mitalisijoista lähdemme joka tapauksessa taistelemaan, Kuloaro lupaa.