Seiväskarnevaalit korkkasivat uusitun kentän – tuleeko Sergei Bubka Somerolle?

0
Saga Andersson saapuu kisaamaan Somerolle lauantaina.

Teksti Aulis Tiensuu, kuva Jori Liimatainen/TS

Uusittu urheilukenttä otettiin käyttöön eilen järjestyksessään 44. Someron Seiväskarnevaalien käynnistyttyä juniorisarjojen kilpailuilla. Kenttä ei ole vielä täysin valmis, mutta seiväshyppypaikat ovat jo kunnossa. Historia toistaa itseään, sillä edellisen ison kenttäremontin aikaan vuoden 1980 kesäkuun lopun Seiväskarnevaaleille hyppypaikat saatiin väliaikaisratkaisuin rakennettua silloin paljon keskeneräisemmälle kentälle.

Miesten ja naisten A-kilpailut on kilpailuohjelmassa lauantai-iltapäivällä. Toivon mukaan sääolosuhteet ennusteista poiketen mahdollistavat kilpailun läpiviennin silloin tai edes kohtuullisella viiveellä. Aivan kaikkia parhaita hyppääjiä kisassa ei tällä kertaa nähdä, sillä yhteensattumat estävät naisten osalta Wilma Murron ja sormivammasta kärsivän Elina Lampelan osanoton.
Mukana ovat ainakin tänä kesänä ennätyksiään lukemiin 446 ja 430 parantaneet siskokset Saga ja Silja Andersson sekä muutama vuosi sitten Somerolla ennätyksekseen myös 430 hypännyt Laura Ollikainen. Lisäksi mukana on useita neljän metrin molemmin puolin hyppääviä nuorten arvokisoihin matkaavia naisia.
Miesten kilpailussa mukana on ainakin viime vuonna nuorten MM-hopeaa tuloksella 560 voittanut Juho Alasaari , joka valmistautuu Espoossa parin viikon kuluttua pidettäviin nuorten EM-kisoihin. Mukana on myös samoihin kisoihin tähtäävä Albin Lundberg . Aivan kaikki mukanaolijat eivät vielä keskiviikkoon mennessä olleet selvillä.
Miesten ja naisten pääkilpailuissa, kuten laajasti juniorisarjoissa, mukana on myös ulkolaista väriä, kun lähes 10 latvialaista on jälleen mukana. Myös virolaishyppääjä on tulossa.
Sunnuntaina Seiväskarnevaaleissa kisataan vielä juniorisarjoissa sekä miesten ja naisten B- ja C-kilpailuissa.

Tuleeko Bubka paikalle?

Maailman ensimmäinen kuuden metrin hyppääjä ja Helsingissä 40 vuotta sitten ensimmäisen kuudesta maailmanmestaruudestaan voittanut, silloin Neuvostoliittoa ja myöhemmin Ukrainaa edustanut, Sergei Bubka on tietojen mukaan mahdollisesti tulossa Someron Seiväskarnevaaleille. Hyppääjänä häntä ei onnistuttu aktiiviaikanaan saamaan Somerolle. Tällä kertaa Bubka on Suomessa jo muissa merkeissä.
– Mikäli Bubka tulee, olemme valmiit karnevaalirehtori Mikko Latvalan kanssa sijoittamaan hänen esiintymisensä karnevaalileirin koulutusohjelmaan, kertoo karnevaalien järjestelyistä vastaava Someron Esan puheenjohtaja Veera Hälli .