SoLun käyttäjille korvaavat tilat Lummetieltä

0
Tekninen lautakunta valitsi starttipajan, nuorisotoimen, bänditilojen ja opiston kudontapiirien toimipaikaksi rakennuksen, joka sijaitsee Lummetie 7:ssä. Ne ovat Munakunnan entiset tilat. Osassa rakennusta toimii eläinlääkäriasema.

Lukion entinen väistötila SoLu on myynnissä Huutokaupat.com -sivustolla. Tekninen johtaja Mika Mäkelä kertoo, että kiinnostusta on ollut ja paikan päällä on käyty katsomassa.

Myyntiaika päättyy 29. kesäkuuta. Runsaan 800 neliömetrin rakennuksen ostajan tulee purkaa ja kuljettaa se pois 10.7.–27.9. välisenä aikana.

Tilahallinto on kartoittanut korvaavia tiloja SoLun käyttäjille, kuten starttipajalle, nuorisotoimelle, bändeille ja opiston kudontapiireille.

Mika Mäkelä sanoo, että kaupungin omia tilojakin on tutkailtu, mutta suuriin remontteihin ei kannata tässä vaiheessa ryhtyä. Hän viittaa muutaman vuoden sisällä Varhalta vapautuviin rakennuksiin.

Korvaaviksi tiloiksi löytyi neljä kohdetta. Ne ovat Lummetie 7:ssä vanha Munakunnan tila, Lummetie 1:ssä Vilart Oy:n entiset toimitilat, Jukolantie 2:ssa Sähkön ja Koneen entiset myymälätilat ja Kiiruuntie 5:ssä M-Marketin tilat.

Lummetie 1:n kiinteistö soveltuu vain teolliseen toimintaan, joten sieltä ei saada SoLun käyttäjille paikkaa.

Jukolantie 2:een ja Kiiruuntie 5:een voi ja pitää tehdä muutostöitä, jotka ovat vuokralaisen vastuulla.

Lummetie 7:n kiinteistö soveltuu SoLun käyttäjille.

– Siellä on tilaa toimia, ja käyttäjät saavat olla omassa rauhassa.

– Se on heti vapaa ja on mahdollisuus vuokrata lisätilaa, jos on tarvetta. Kolmen auton talli kuuluu vuokraan, on toimistotiloja ja keittiö. Vuokranantaja tekee muutostyöt (20 000 euroa). Miinuspuolena on runsaan kilometrin matka keskustasta, mutta se ei ole matka eikä mikään, luettelee tekninen johtaja.

Tekninen lautakunta valitsi Lummetie 7:n tilat, ja valtuuttaa tilakeskuksen tekemään toistaiseksi voimassaolevan vuokrasopimuksen noin 500 neliömetrin tiloista.

Vuokrahinta on 3,50 euroa neliömetriltä; sähköineen ja lämpöineen noin 5,28 euroa neliömetriltä. Kuukausikustannukset ovat 2 640 euroa ja vuodessa 32 000 euroa.

Kaupunki vuokraa tilat Matti Kakolta.