Somerolla riittää tekemistä Avoimet kylät -päivänä

0
Badding-kioski

Avoimet Kylät -päivä järjestetään tulevana lauantaina 10. kesäkuuta. Kyseessä on Suomen suurin yleisötapahtuma, sillä mukana on 621 tapahtumaa. Kylillä on luvassa muun muassa lähiruokaa ja puffetteja, kirpputoreja ja monenlaisia liikunnallisia tapahtumia.
Edellisvuosilta tuttuun tapaan Somero näkyy ja kuuluu vahvasti päivässä.
Yksi kohteista on Somerniemen kesätori, jonka Avoimet kylät -pisteellä on mukana Someron kaupunki ja paikallisia yhdistyksiä.

Viikin sillan kupeessa Jääkärilehdossa on aamutapahtuma, jossa kerrotaan jääkäreistä ja heidän merkityksestään Suomelle viime sodissa. Tarinoiden höysteenä kuullaan sotilaallista signaalimusiikkia ja muutama jääkärilaulu. Jääkärimarssiin saa myös yleisö yhtyä.
Aihetta jatketaan Somerniemen kirkolla, jossa on seppeleenlasku jääkärieversti Eric Schaumanin haudalle. Kirkossa on mukana Turun arkkihiippakunnan piispa emeritus Kaarlo Kalliala. Kirkon jälkeen Somerniemen seurakuntatalolla aiheesta keskustelevat Kaari Utrio sekä vuonna 2012 ilmestyneen Jääkärikirjan tekijät.

Markku Toikka

Somerniemen Musiikkiteatterin tiloissa pidetään LA LAA! -yhteislaulajaiset. Laulattajina ovat Nelle Karjalainen, Juha Wiskari sekä näyttelijä ja laulaja Markku Toikka.
Härjenojalla sijaitsevaan Karpin taloon pääsee tutustumaan iltapäivällä ja Oinasjärven koulun vanhempainyhdistys pitää pop-up -pihakahvilaa Kaurasen tilalla.
Salkolan kyläyhdistys pitää kirpputoria Salkolan kylärannassa.

Antti Laitinen ja Hanna Saarikoski ovat viihtyneet Somerolla runsaat 10 vuotta.

Keltiäisten koululla pääsee tapaamaan kansainvälisestikin tunnettuja taiteilijoita Hanna Saarikoskea ja Antti Laitista.
Somerniemellä voi tutustua Someron Urheiluautoilijoiden ylläpitämään Somuran moottorirataan ja autourheiluun.
Heron mylly/Myllyrannan karaoke tarjoaa iltaohjelmaksi laulua, tanssia ja seurustelua.
Tanssimaan voi lähteä Ämyrille, jossa esiintyvät Weranta sekä Jarkko Yli-Sikkilä & Soiva -orkesteri.
Avoimet kylät -päivässä ovat mukana myös Hiidenlinna ja Badding-kioski.

Häntälän notkot

Häntälän kyläkeskuksessa pidetään päivällä peräkonttikirppistä ja puolilta päivin on ilmainen pikkuapollo-kierros, jonka vetää Heikki Anttila.
Pitkäjärvellä teemapäivästä nautitaan aamuisella yhteiskävelyllä kuntoradalla.

Myötätuulen teatterissa on Norsun muisti -näytelmän ensi-ilta. Teatterin pihapiirissä on myös Tuhansien norsujen näyttely.
Pitkäjärven myllyllä on pop up -kahvila, lähituottajia ja kirpputori. Myös kyläyhdistys esittelee toimintaansa.