Somersora tekee kevyen liikenteen väylät

0

Somersora Oy urakoi syksyksi Pärnämäen suunnassa kaksi lyhyehköä kevyen liikenteen väylää. Asiasta päätti tekninen lautakunta, joka valitsi edullisimman tarjouksen kaikkiaan kolmesta tarjouksen tehneestä firmasta.

Tekninen johtaja Mika Mäkelä toteaa, että parhaat kaksi tarjousta olivat hyvin lähellä toisiaan. Eniten häviölle jäi pääkaupunkiseudulta käsin liikkeellä ollut maanrakennusfirma. Toiseksi kisassa nousi KMS Palvelu Oy.

– Kolmas oli kertaluokkaa isommassa hinnassa. Totta kai, koska he joutuisivat vieraalla paikkakunnalla majoittamaan miehet ja maksamaan päivärahat. Hintalappu on silloin isompi. Eli paikallinen pystyy kilpailemaan hinnalla, mikä on tässä kohtaa hieno asia, Mäkelä luonnehtii.

Rahat on varattu tälle vuodelle Leivontien kevyen liikenteen väylän jatkamiseksi ja Takalantien muuttamiseksi kevyen liikenteen väyläksi välillä Lummetie–Pärnämäentie. Ensin mainittu on pituudeltaan noin 200 metriä ja toinen pätkä on noin 100 metriä.

Ennen töiden alkuun pääsemistä on ensin parin viikon valitusaika, jonka jälkeen tehdään sopimus.

– Elokuu kuulostaisi aika hyvältä. Ei urakoitsijallakaan ole heinäkuussa loma-aikana väkeä aloittamaan tällaista urakkaa, Mäkelä toteaa.