SoPa juhli menestyksekkään lentopallokauden päätteeksi

0
Someron Pallon lentopalloilijat viettivät kauden päätösjuhlaansa Power Cupin jälkimainingeissa. Seuran puheenjohtaja Marjaana Sorokin kuvassa äärimmäisenä vasemmalla.

Teksti Juha Laakso

Pari viikkoa sitten perinteiseen Power Cup -turnaukseen päättynyt lentopallokausi 2022–23 oli Someron Pallo/Lentopallolle monilla tavoin menestyksekäs.
– Onnistumisia on tullut harjoituksissa, peleissä ja turnauksissa. Menestyksen taustalla ovat olleet osaavat ja sitoutuneet valmentajat, joukkueiden johto ja aktiiviset taustajoukot sekä ennen kaikkea innokkaat ja kehittymishaluiset pelaajat. Lähes kaikki joukkueet ovat olleet maan tai alueen kärkikahinoissa mukana, mikä on pieneltä seuralta upea juttu, seuran puheenjohtaja Marjaana Sorokin muistutti SoPa/Lentopallon kauden päätösjuhlassa.
Puheenjohtajan mukaan kausi oli seuralle myös monella tapaa erityinen.
– Seura on ottanut monella tapaa askelia eteenpäin aktiivisuuden sekä toiminnan kehittämisen kannalta. SoPa/Lentopallo oli mukana niiden kymmenen seuran joukossa, jotka palkittiin Power Cupissa eniten valtakunnallisesti pelipassien määrää kuluneella kaudella kasvattaneista seuroista, Sorokin iloitsi.
SoPan joukkueisiin oli päättyneellä kaudella kirjattu lähes 120 lasta ja nuorta, mikä pelkästään tyttöjen lentopalloiluun keskittyvältä seuralta on Someron kokoisella paikkakunnalla kunnioitettava määrä.

C-tytöt lähellä Suomen kärkeä

Tuloksellisesti kovimmasta suorituksesta vastasi SoPan C-tyttöjen joukkue, joka saavutti valtakunnalliseen mestaruussarjaan osallistuneiden yli 130 joukkueen joukossa kuudennen sijan. Imatran Power Cupin pääsarjassa SoPan C-tytöt sijoittuivat viidenneksi.
Lähelle Suomen mestaruussarjan lopputurnausta ylsivät myös A-tytöt. Kauden päätteeksi kotiyleisön edessä Somerolla pelatussa sijoitusturnauksessa A-tyttöjen joukkue oli toinen ja samalla SM-sarjan kymmenes.
Tämä pitkään yhdessä pelannut kokoonpano jätti kotiturnauksessa jäähyväiset yhteisille peli- ja harjoitustapahtumille, pelaajien hajaantuessa uusien opiskelupaikkojen myötä omille tahoilleen.
– Toivotaan lentopallon säilyvän jokaisen elämässä jossakin muodossa tulevaisuudessakin. Joukkueen toiminnassa on näkynyt sitoutuneisuus ja pitkäjänteinen kehitys ja valmennustyö, puheenjohtaja Sorokin kehui.

Sopalaisia alue-SM-mitaleilla

Lentopalloliiton alueiden välisissä Suomen mestaruuskisoissa sopalaiset napsivat tukun mitaleita Lounais-Suomen C-tyttöjen joukkueissa: Olivia Lehtonen ja Anni Pettersson pelasivat hopealle sijoittuneessa Lounaisen alueen ykkösjoukkueessa ja Amanda Juselius, Emma Lehtonen sekä Amalia Tuomola olivat mukana pronssille yltäneessä Lounaisen kakkosjoukkueessa. Ykkösjoukkueen valmentajana toimi SoPan C-tyttöjä SM-sarjassa luotsannut Janne Lehtonen.
Päätösjuhlassa palkittiin kolme päättyneellä kaudella ansioitunutta seuratoimijaa: Vuoden pelaaja oli Emeliina Tähtinen , vuoden valmentaja Leena Talonen ja vuoden seuratyöntekijä Sami Merivirta.