SoVo Futsal uuden tilanteen edessä

0
Arber Istrefin (10) ja Gezim Vocan (9) poissaolot tekevät ison loven SoVo Futsalin kokoonpanoon tulevalla liigakaudella.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsal joutuu aloittamaan syksyllä käynnistyvän liigakauden ilman kahta monivuotista tukipilariaan. Arber Istrefi kuntouttaa leikattua polveaan ja Gezim Voca on ilmoittanut siirtyvänsä Futsal-Ykkösessä pelaavan turkulaisjoukkue KF Kosovan miehistöön.
Istrefi, 33, aloitti pian futsalkauden päättymisen jälkeen jalkapallopelit Esbo Bollklubbin riveissä, mutta pelitilanteessa tullut paha polvivamma katkaisi kesäkauden harrastuksen jo sen alkumetreillä.
– ”Arbelle” tehtiin polven eturistisiteen leikkaus, josta toipuminen pelikuntoon kestää kuukausia. Futsal-Liigan syyskausi jää häneltä varmasti väliin, eikä loppukauden pelikunnostakaan ole mitään takeita. Jos kuntoutuminen etenee hyvin, niin Arbe voinee aloittaa harjoittelun joskus helmi-maaliskuussa ja parhaassa tapauksessa hän ehtii vielä mukaan loppukauden otteluihin, SoVo Futsalin manageri Jarkko Ihalainen selvittää.

Pörssivoitto vihdoin muualle?

Istrefi on edustanut SoVoa syksystä 2014 lähtien ja voittanut seitsemän kertaa liigan runkosarjan pistepörssin, viimeksi tänä keväänä. Kaudella 2018–19, Istrefin kärsiessä pitkää pelikieltoa, pörssivoiton nappasi seurakaveri Voca, joten somerolaisseuran tehotykit on kahdeksalla peräkkäisellä kaudella palkittu runkosarjan pistekuninkaina.
– Voi hyvin olla, että seuran osalta tuo putki katkeaa tulevalla kaudella, kun kumpikaan näistä tehomiehistä ei ole käytettävissämme. Ei ainakaan koko kautta, Ihalainen ennakoi.
Turussa asuva Voca, 27, kertoo Somerolle suuntautuneiden peli- ja harjoitusmatkojen käyneen yksin ajettuina pidemmän päälle raskaiksi.
– Näillä näkymin ”Genzo” aloittaa kauden turkulaisessa Ykkösen joukkueessa, KF Kosovassa. Olemme kuitenkin sopineet, että syyskauden jälkeen tilannetta voidaan loppukauden osalta arvioida uudelleen, sanoo Ihalainen.

”Aika kokeilla uusia kuvioita”

Tehoduon sivuun jääminen on somerolaisseuralle kova suonenisku. Esimerkiksi viimeisimmällä liigakaudella Istrefi–Voca -kaksikko teki yli puolet SoVon maaleista (56/108) ja tehopisteistä.
– Asetelma on meille uusi, mutta ehkä myös tarpeellinen. Voi olla, että olemme liiankin kauan nojanneet pelitaktiikassamme näihin kahteen kärkihyökkääjään ja nyt on aika kokeilla uudenlaisia kuvioita, myös SoVon valmennuksessa mukana oleva manageri pohdiskelee.
Ihalaisen mukaan SoVon seuraavan kauden liigaryhmä säilyy muilta osin lähes täydellisesti ennallaan:
– Kovin aktiivisesti emme etsiskele joukkueeseen uusia pelaajia, joskin yhden mahdollisen tulokkaan kanssa ollaan oltu neuvotteluyhteyksissä. Täytyy muistaa, että tehoreserviä löytyy myös viime kauden joukkueesta, kun esimerkiksi armeijan ( Vilho Ståhlström ) ja loukkaantumisten ( Blend Doroci ) vuoksi tavallista pienemmälle vastuulle jääneet pelaajat pääsevät taas kunnolla panostamaan harjoitteluun.