SoVon P12-juniorit hyvässä pelivireessä

0
Vihreäasuisista SoVo-junioreista Eelis Tapio (11) on viime kierroksilla kunnostautunut maalintekijänä P12-sarjassa ja Turkka Fromholtz (oik.) teki näyttävän osuman vuotta vanhempien sarjassa.

Someron Voiman alle 12-vuotiaiden poikien joukkue järjesti Joensuun pallokentän laitamia kansoittaneille kannattajilleen mojovan yllätyksen viimeisimmässä P12-ikäluokan Kolmosen kotiottelussaan.

Selkeänä ennakkosuosikkina Somerolle saapunut Paraisten IF oli voittanut neljä edellistä otteluaan yhteismaalein 40–9. SoVolla puolestaan oli alla kolme tappiota maalierolla 3–16.

Someron pojat eivät tilastoja tuijotelleet, vaan jyräsivät hienolla peliesityksellä komean 5–1 (1–1) voiton alueellisen Kolmosen A2-lohkon kärkijoukkueisiin lukeutuneesta vastustajastaan.

Pelin alku ei vielä somerolaisille menestystä lupaillut, kun Gustav Gråhn siirsi seitsemännellä peliminuutilla vieraat 1–0 johtoon. Siihen paraislaisten ilonaiheet kuitenkin jäivät ja kaikki seuraavat osumat kirjattiin kotijoukkueen pelaajille.

Väinö Talonen vastasi SoVon tasoituksesta avauspuolikkaan lopussa. Melko pian tauon jälkeen koitti kotijoukkueen tehohetki, joka tuotti peräti neljä maalia kymmenen minuutin sisällä.

Ensin Tiitus Torkkola päätti läpiajonsa hallittuun viimeistelyyn, siirtäen somerolaiset 2–1 johtoon. Kolmisen minuuttia myöhemmin Eelis Tapio täräytti vapaapotkusta lukemat 3–1:een ja iski parin minuutin kuluttua päivän toisen osumansa. Loppulukemat ja vakuuttavan kotivoiton sinetöi Kosti Liski kauden ensimmäisellä täysosumallaan.

Kauden toista voittoa olivat somerolaisjoukkueelle pohjustamassa myös Onni Nevalainen, Matias Niskanen, Unto Hälli, Peetu Lindström, Samuel Murtolahti, Miso Helenius ja Konsta Jaakkola .

Wilpaskin lujilla kotikentällään


SoVon P12-joukkue jatkoi hyviä esityksiään muutamaa päivää myöhemmin Salossa. Vastassa oli jälleen lohkon kärkikastin joukkue, Wilpas/Keltainen, jota somerolaiset pitivät loppuun asti lujilla. Wilpas onnistui kuitenkin nousemaan tappioasemasta 4–3 (1–1) voittoon.

Avauspuolikkaalla Joona Tuominen nosti kauden avausmaalillaan SoVon 1–1 tasatilanteeseen ja tauon jälkeen Tiitus Torkkola tasoitti salolaisjohdon 2–2:een. Eelis Tapion osumalla somerolaiset siirtyivät hetkeksi 3–2 johtoon, mutta Wilpas onnistui vielä kahdesti ja vei tasaisen kamppailun nimiinsä.

Salon ottelussa Teemu Kujanpään ja Miika Murtolahden valmentaman SoVon kokoonpanoon liittyivät Kasper Ojala ja maalinkin tehnyt Joona Tuominen.

P13:lla hyvä aloitus


Yhtä aurinkoisesti ei sujunut vuotta vanhemman, eli SoVon P13-joukkueen kotiottelu Paimion Haka/Mustaa vastaan. Kyseessä oli alueellisen Kolmosen A1-lohkon tyvipään kamppailu, jonka voittamalla somerolaiset olisivat jättäneet lohkonsa peränpitäjän paikan paimiolaisille.

Hakan Mustat kuitenkin voittivat onnistuneen toisen puoliajan esityksensä ansiosta pelin maalein 3–1 (0–1), jättäen somerolaisjoukkueen yhä odottamaan kauden pistetilinsä avautumista.

Ensimmäisellä puoliajalla SoVo oli hallitsevampi osapuoli ja se myös kehitteli vieraitaan enemmän vaarallisia maalitilanteita vastustajan puolustusalueelle. Viimeistelyssä kotijoukkue onnistui kuitenkin vain kerran, mutta silloin sitäkin näyttävämmin. Turkka Fromholtz rynnisti päättäväisesti läpi Hakan puolustuksen ja sijoitti pallon tyylikkäästi maaliin.

SoVon hyvä ote hiipui toisella jaksolla ja pari harmillisten pallon poukkoilujen kautta tullutta takaiskumaalia käänsivät numerollisenkin hallinnan paimiolaisille.

FC Halikko murjoi somerolaisvieraansa


Voiman naiset jatkoivat Nelosen kamppailujaan KSF:lle kärsimänsä 1–5 kotitappion jälkeen jo kahta päivää myöhemmin Salossa. FC Halikon vieraana tuloksena oli alkukauden tylyin rökitys, kun salolaiset takoivat tilastoihin 13–0 (9–0) voittonumerot.

Kuten edellisen kierroksen kotipelissä, SoVo koki jälleen takaiskun heti ensimmäisellä peliminuutilla ja vajaassa kolmessa minuutissa Halikko oli jo 2–0 johdossa. Noin ankea alku ei ymmärrettävästi ollut omiaan nostattamaan somerolaisjoukkueen pelihuumoria Salon maanantai-illassa.

SoVo on nyt kohdannut kaikki Nelosen A2-lohkon vastustajansa kertaalleen ja pitää peleistä parin viikon tauon, ennen seuraavaa Salon vierailuaan. Kesäkuun 11. päivän ottelua emännöi lohkokärki Salon Palloilijat.

Kuudelta ensimmäiseltä kierrokselta SoVo saalisti kaksi tasapelipistettä ja salolaisvastustajille kärsittyjen rökäletappioiden myötä maaliero jäi roimasti (9–42) miinuksen puolelle. Sarjataulukossa SoVo on kuudentena, alapuolellaan Turun Weikkojen kakkosjoukkue.

Yhdeksästä somerolaismaalista Eerika Haalijoki on viimeistellyt neljä, Tiia Harhala sekä Seena Lahti kaksi ja Maria Frankberg yhden.