SoVon P17 täpärästi lohkokakkoseksi

0
Akseli Hakamäki johti SoVon P17-joukkueen räväkkää maalitulitusta alkukauden aikana.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Erinomaisen alkukauden ikäluokkansa Kolmosessa pelannut Someron Voiman alle 17-vuotiaiden poikien jalkapallojoukkue jäi pisteen päähän Länsi-Suomen alueen A1-lohkon voitosta.
Sarjataulukko sai lopullisen muotonsa sunnuntaina, kun lohkokärkenä läpi kauden paahtanut Turun Palloseuran kolmosjoukkue sai kevätkauden urakkansa päätökseen. TPS/3 joutui vieraskentällä Loimaan Palloseuraa vastaan lujille, mutta 3–3 tasatulos riitti pitämään turkulaiset pisteen erolla SoVoon lohkon kärkipaikalla.
TPS selviytyi lohkovoittajana jatkokarsintaan, jonka voittaja nousee loppukaudeksi alueelliseen Kakkoseen. Karsintavastustajakseen turkulaiset saavat Satakunnan alueella pelatun A2-lohkon voittaneen Euran Pallon.
SoVo kärsi kevätkauden ainoan tappionsa heti sarja-avauksessa TPS/3:lle. Sen jälkeen pelatuilla kymmenellä kierroksella huippuvetoon päässyt SoVo oli A1-lohkon paras joukkue. SoVo oli myös lohkossaan vähiten maaleja omaan verkkoon (10) päästänyt joukkue, pitäen ainoana ryhmänä takaiskujen määrän alle yhden keskiarvossa ottelua kohden.
Kolmen kovan kärkijoukkueen mittelössä turkulaisen FC Interin nelosjoukkue jäi puolestaan vain yhden pisteen päähän somerolaisista.

Helenius pamautti neljä maalia

SoVon osalta kevätkausi päättyi murskaavaan 9–0 (5–0) voittoon Joensuun pallokentällä vierailleesta Piikkiön ja Kyrön Palloseurojen yhteisjoukkueesta. Joukkueiden välinen tasoero kävi selväksi heti alkuminuuteilla ja somerolaisten karattua vajaassa kahdeksassa minuutissa 2–0 johtoon, pelin ratkaisut oli käytännössä pohjustettu.
Akseli Hakamäki varmisteli A1-lohkon kevätkierroksen maalikuninkuuttaan kahden täysosuman edestä. Hakamäki latoi kaikkiaan seitsemäntoista osumaa, eli viisi enemmän kuin tilaston kakkossijalle päätynyt Inter/4:n Andriy Fedorov .
Kolmosen kaikki lohkot huomioiden sarjan ykkösmaalipyssy oli Forssan Jalkapalloklubille 19 osumaa viimeistellyt Adam Al-Azzawi , kannoillaan SoVon Hakamäki.
PiPS/KyPSi:ä vastaan kovimpaan maalivireeseen äityi neljästi vastustajan verkkoa heilauttanut Oliver Helenius. Veeti Salo, Aimo Kurvinen ja Jimi Ilmanen olivat kotijoukkueen muut maalintekijät.
Korkealla tasolla alkukauden suorittaneiden kenttäpelaajien, muidenkin kuin edellä mainittujen maalintekijöiden, ohella SoVon P17-joukkueen menestyksen avaimiin on lukeutunut maalivahti Ilmo Nokka . Hän pelasi alkukaudella kymmenen ottelua, joista SoVo voitti yhdeksän ja yksi päättyi tasan. Nokka jätti vastustajat maaleitta kuusi kertaa ja hänen pelaamissaan otteluissa SoVon kokonaismaaliero oli 50–6!
Helenius nosti päätöspelin kimarallaan alkukauden maalisaldonsa kymmeneen, eli tasoihin seurakaveri Leevi Salon kanssa. Kaksikko jakoi A1-lohkon maalipörssin kolmossijan TPS/3:n Gleb Elkinin kanssa. Kurvinen (5 maalia), Matias Koskinen (3), Veeti Salo (2), Sebastien Galuszka , Ilmanen, Otto Helenius ja Aatu Stark olivat SoVon kevätkauden muut maalintekijät.
– Harmi, ettei oltu lyhyeksi jääneen harjoituskauden jälkeen vielä aivan täydessä pelivireessä siinä kauden avauspelissä TPS:n kolmosta vastaan. Sen jälkeen pelimme lähti kulkemaan parempaan suuntaan ja kokonaisuudessaan voimme olla ihan tyytyväisiä alkukauden suorituksiin.
– Nyt pidetään vähän taukoa treeneistä ja sitten aloitamme valmistautumisen syyskauden peleihin, SoVon P17-joukkueen päävalmentaja Henri Hakamäki kertoi.

P17, Länsi-Suomen alueen
Kolmonen, lohko A1/kevätkausi:
TPS/3 11 9 2 0 44-12 29
————————————-
SoVo 11 9 1 1 51-10 28
FC Inter/4 11 9 0 2 58-12 27
TPK 11 6 3 2 33-16 21
MaPS 11 7 0 4 26-20 21
LoPS 11 5 1 5 25-22 16
Jyske YJ 11 4 1 6 20-35 13
FC Inter/3 11 3 2 6 15-25 11
PiPS/KyPS YJ 11 3 2 6 17-34 11
PöKa 11 2 2 7 24-44 8
SalPa/2 11 1 1 9 14-43 4
TuNL/2 11 0 1 10 16-70 1