SoVon P9-joukkue koki tappion vasta kotikentällään

0
Voiman alle 9-vuotiaiden joukkue taisteli kotiturnauksessa voiton FC Halikosta. Vihreäasuisesta kotijoukkueesta etualalla Milo Suutela (24), Eemeli Alanne (27) ja Altti Hovila (36).

Teksti ja kuvat Juha Laakso

Someron Voiman nuoret jalkapallojuniorit päättivät kevätkautensa kotoisella Joensuun pallokentällä pelattuihin Länsi-Suomen alueen sarjojen turnauksiin.
Erinomaisen alkukauden pelanneet alle 9-vuotiaat pojat eivät olleet ennen kotiturnausta kärsineet P9-ikäluokan kolmostason A2-lohkossa ainuttakaan tappiota. Liekö sitten ollut uuvuttavan helteen ja mahdollisten kotiyleisön paineiden yhteisvaikutusta, mutta päätösturnauksen neljästä pelistä SoVo otti vain yhden voiton ja hävisi kolme muuta peliään.
Lohkon kärkijoukkueisiin lukeutuvan FC Halikon somerolaiset kukistivat tiukassa kamppailussa maalein 1–0. Sen sijaan Marttilan Murto (3–1), Paimion Haka/Musta (4–0) ja Salon Wilpas (8–1) aiheuttivat ensimmäiset merkinnät SoVon tappiosarakkeeseen.
Vuosina 2014–15 syntyneiden ikäluokassa Somerolla on virinnyt poikkeuksellisen vahva innostus jalkapalloharrastukseen. P9-sarjan joukkueessa on mukana kolmisenkymmentä pelaajaa, joista valtaosa oli hikoilemassa myös kotiturnauksen peleissä.
Kevätkauden aikana SoVo oli mukana neljässä turnauksessa ja pelasi niissä viisitoista ottelua. Tilille kertyi kymmenen voittoa, kaksi tasapeliä ja kolme tappiota, kokonaismaalierolla 53–25.
Nuorimpien somerolaisjunioreiden, eli alle 9-, alle 10- ja alle 11-vuotiaiden sarjoissa joukkueita ei aseteta virallisesti taulukkojärjestykseen, eikä maalintekijöitä kirjata tilastoihin. Tulokset ovat kuitenkin tiedossa ja niiden perusteella SoVon P9-sarjan joukkue on vanhimman junioriryhmän (P17) jälkeen parhaiten menestynyt joukkue omalla sarjatasollaan.

P11 yhteen voittoon kotiturnauksessaan

Kotikentällä pelattuun turnaukseen päättyi myös SoVon P11-sarjalaisten kevätkausi. Joukkue on pelannut ikäluokkansa alueellisella kakkostasolla, sen A1-lohkossa.
Kevätkauden viimeisessä tapahtumassa somerolaisjoukkue otteli kolmesti: Turun Weikot kaatui SoVon toimesta maalein 4–2, mutta FC Ruskon Pallon/Siniset (1–2) ja Kaarinan Poikien/Mustan (1–3) turnausisännät joutuivat tunnustamaan täpärästi paremmikseen.
SoVolla oli P11-ikäluokassa kevätkauden ohjelmassa viisi turnausta ja kaikkiaan viisitoista ottelua. Yli puolet niistä päättyi joko tasapeliin (4) tai somerolaisvoittoon (4) ja seitsemän kertaa vastustajat olivat parempia. Maaliero jäi somerolaisittain niukahkosti miinuksen puolelle (21–26).
P10-ikäluokan kakkostasolla kevätkierros saatiin päätökseen jo hieman aiemmin. SoVon nousujohteinen alkukausi koostui viiden turnauksen kaikkiaan kolmestatoista ottelusta. Varsinkin puolustussuuntaan mallikkaasti pelanneet somerolaisjuniorit voittivat viisi ottelua, pelasivat viisi kertaa tasan ja hävisivät vain kolmesti. SoVon kevätkierroksen kokonaismaalieroksi muodostui 14–12.

P12:lla maalijuhlat Littoisissa

Tarkemmin tilastoitavien sarjojen puolella SoVon P12-ikäluokan joukkue päätti kevätkautensa riehakkaaseen maalijuhlaan Kaarinan Nappuloiden vieraana Littoisissa.
KaaNa oli peliin lähdettäessä Kolmosen A2-lohkon taulukossa somerolaisten yläpuolella, mutta railakkaan 9–0 (3–0) voiton myötä SoVo nousi kaarinalaisten edelle, yhdentoista joukkueen lohkon sijalle yhdeksän.
Sovolaisista Unto Hälli viimeisteli kauden ensimmäisen maalinsa ja vauhtiin päästyään paukutteli saman tien hattutempun (kolme maalia) täyteen. Eelis Tapio nosti kevätkierroksen maalimääränsä kuuteen ja käytännössä koko vierasjoukkue pääsi joko maalintekijöinä tai tekopaikkojen pohjustajina osalliseksi näistä maalikarkeloista.
Maalitilastoon nimensä saivat Hällin ja Tapion ohella Peetu Lindström, Samuel Murtolahti, Matias Niskanen, Kosti Liski ja Pauli Loukola . Maalinsuulla Martin Lillemäe torjui joukkueelleen alkukauden ensimmäisen nollapelin.
P13-ikäluokan Kolmosessa Voima jäi kevätkauden yhdeksällä pelikierroksella sarjapisteittä ja jatkaa pelejään kesätauon jälkeen sarjaporrasta alempana, alueellisessa Nelosessa. Monen muun pojan tavoin kahden eri ikäluokan joukkueissa urakoinut Eelis Tapio oli kolmella osumallaan myös tämän SoVo-ryhmän paras viimeistelijä.
Samassa, alle 13-vuotiaiden ikäluokassa, SoVon tyttöjoukkue voitti Kolmosen A1-lohkossa pelaamistaan kymmenestä ottelusta kaksi ja saalisti lisäksi kolme sarjapistettä tasapeleistä. Somerolaiset tekivät alkukaudella yksitoista maalia, joista Liisa Lehtonen viimeisteli kahdeksan.