SoVon pojat murskavireessä

0
SoVon maalivahti Martin Lillemäe poimii pallon haltuunsa P12-sarjan kotiottelussa. Voimalaisista tilanteessa mukana myös Miso Helenius (16), Vili Nokka (21), Unto Hälli (7) sekä oikeassa reunassa maalintekijät Eelis Tapio (11) ja Konsta Jaakkola.

Edes peliruuhka ei näytä laannuttavan Someron Voiman P17-sarjan jalkapallojoukkueen tehoja Länsi-Suomen alueen Kolmosen A1-lohkossa. Viime viikolla SoVon pojat napsivat vieraskentillä vyölleen viidennen ja kuudennen peräkkäisvoittonsa.
Tiistaina SoVo käväisi Pöytyän Kaiman vieraana ja palasi kotikulmille 5–0 (4–0) voitto plakkarissaan. Aimo Kurvinen aloitti maalinteon pelin toisella minuutilla ja kohta perään vauhtiin pääsi Leevi Salo.
Salo nousi hetkeksi oman joukkueensa ja koko lohkon maalintekijätilaston kärkipaikalle, viimeisteltyään hattutempun, eli kolmen maalin kimaran alle varttitunnissa.
Toisella puoliajalla Akseli Hakamäki vastasi somerolaisten loppupelin ainoasta osumasta, nostaen Salon tavoin kauden maalisaldonsa kymmeneen. Maalin suulla Ilmo Nokka jätti viidennen kerran tällä kaudella vastapuolen ilman maalionnistumisia.

Hakamäki tulitti SalPan nurin

Perjantaina SoVon P17-joukkue matkasi Salon Urheilupuistoon paikallisen Palloilijat-seuran kakkosjoukkueen vieraaksi. Avausjakson käynnistelyn jälkeen somerolaiset karkasivat komeaan 6–1 (1–0) voittoon.
Salossa oli Hakamäen vuoro tulittaa maaleja sydämensä kyllyydestä. Niitä syntyi viisi kappaletta ja somerolaisnuorukaisen alkukauden yhteissaldo on nyt viisitoista maalia. Yhden merkinnän voittaneen joukkueen maalitilastoon kirjautti Oliver Helenius , jolle osuma oli kauden kuudes.
Kun myös Turun Palloseuran kolmosjoukkue voitti viikon ottelunsa, se sai pitää A1-lohkon kärkipaikan hallussaan ennen kevätkauden viimeistä kierrosta. Eroa toisena olevaan SoVoon on kolme pistettä ja maalierot joukkueilla ovat yhtä hulppeat (TPS 41–9, SoVo 42–10).
SoVon osalta kevätkausi päättyy huomiseen kotiotteluun Piikkiön Palloseuran/Kyrön Palloseuran yhteisjoukkuetta vastaan. Tällä hetkellä lohkovoitossa ja samalla Kakkosen karsintapaikassa kiinni oleva TPS/3 pelaa alkusarjan päätöspelinsä vasta sunnuntaina Loimaalla.

Nuoremmilla pojilla kovat vastustajat

Voiman P12- ja P13-ikäluokkien alueellista Kolmosta pelaavat joukkueet kohtasivat viikonloppuna kotikentällään ennalta kovemmiksi arvioituja vierasjoukkueita.
P13-sarjan joukkue joutui tunnustamaan Turun Nappulaliigan/Åbo City –yhdistelmän paremmakseen maalein 1–4 (0–2).
Ottelu eteni turkulaisvieraiden hallinnassa, mutta hurjan määrän hienoja torjuntoja somerolaismaalilla esittänyt Eemeli Nokka piti lukemat pitkään melko tasaisina. Aivan pelin lopussa syntyneestä somerolaisten kavennuksesta vastasi Turkka Fromholtz , aivan kuten joukkueen edellisessäkin kotiottelussa.
Alkukauden aikana usein varsin mallikkaita peliesityksiä väläytellyt SoVon P12-sarjan joukkue oli sunnuntain kotiottelussaankin yritteliäs, mutta vastustajaksi saapunut lohkokärki FC Halikko oli yksinkertaisesti liian taitava aisoissa pideltäväksi.
Salolaisvieraat karkasivat avausjaksolla 5–0 johtoon, kunnes Eelis Tapio avasi kotijoukkueen maalihanan upealla, lähes puolesta kentästä lähettämällään vapaapotkulla.
Toisella puoliajalla SoVo pääsi paremmin mukaan FC Halikon kyytiin, niin että loppulukemat eivät muodostuneet somerolaisittain liian tylyiksi. Konsta Jaakkola viimeisteli loppuhetkillä kauden avausmaalinsa, jonka myötä SoVo kavensi loppunumeroiksi 2–7.

Tyttöjen taistelu tuotti tasapelipisteen

Kolmella edellisellä kierroksella ilman maaleja ja sarjapisteitä jäänyt SoVon T13-ikäluokan tyttöjoukkue palasi hienon taistelun jälkeen pistekantaan sunnuntain kotiottelussaan.
Alueellisen Kolmosen A1-lohkon taulukossa reippaasti somerolaisten yläpuolella oleva FC Ruskon Pallon ja Turun Kisa-Veikkojen yhteisjoukkue livahti ensimmäisellä jaksolla 2–0 johtoon, mutta SoVo viritteli tukahduttavasta hellesäästä huolimatta vahvan, lopulta 2–2 (1–2) tasapeliin johtaneen kirin.
Peppi Kontio nosti 1–2 kavennuksellaan kotijoukkueen numerollisestikin peliin mukaan, kun ensimmäistä jaksoa oli pelaamatta kymmenkunta minuuttia.
Suunnilleen saman verran oli toisella puoliajalla jäljellä koko otteluajasta, kun Kontio ja Fanny Pettersson kirmasivat määrätietoiseen hyökkäykseen. Sen päätteeksi Pettersson tarjoili maalipaikan Kontiolle, joka iski ottelun toisen ja samalla kauden toisen maalinsa.
Loppuminuuteilla SoVo oli vielä lähellä voittomaalin tekoa ja vaikka se jäikin syntymättä, olivat sekä peliesitys että tulos jatkoa ajatellen somerolaisittain erittäin rohkaisevia.

P10-joukkueella tuloksekas kotiturnaus

Kotoisella Joensuun pallokentällä esiintyivät myös SoVon P10-ikäluokan pojat alueellisessa kakkostason turnauksessa. Ohjelmassa oli kolme yhden puoliajan mittaista kamppailua nopeaan tahtiin.
Avausvastustajansa Loimaan Palloseura/Blackin SoVo kukisti Jami Talven sekä Hermanni Petterssonin maalien turvin 2–0.
Toisella kierroksella SoVo kohtasi tämän sarjatason kiistattomiin kärkiryhmiin lukeutuvan Kaarinan Pojat/Mustan ja venyi sen kanssa 1–1 tasapeliin. Ottelun somerolaisosuman viimeisteli Tate Torkkola .
Kotiturnauksen päätösottelussa SoVo sai vastaansa Turun Palloseura/Valkoisen. Vähämaalisessa kamppailussa viimeistelyssä onnistui ainoastaan kotijoukkueen Akseli Laine , joten 1–0 voitto kruunasi somerolaisittain hienosti sujuneen turnauspäivän.
Maalintekijöiden ohella SoVon kokoonpanossa olivat mukana Miska Laukkanen, Lenni Käkönen, Riku Lauttia, Otto Ristimäki, Rene Mäkinen, Konsta Lindberg, Leevi Puuska, Vili Nokka, Petro Koski, Roope Laakso, Veikka Pelto-Lampola ja Elias Tuomela .