Suviheinä starttaa perjantaina

0
Suviheinäviikkojen yksi perinteisistä tapahtumista on Kuveja ja huveja Kiiruun puistossa.

Someron Suviheinäviikot alkavat perjantaina 30.6. Kiiruun puistosta avajaisilla, joissa musiikista huolehtii Aerodynaaminen jazz kvartetti. Yhtyeessä soittavat Serafiina Kämi, huilu, Vesa Toukkari, kitara, Kari Cavén, kontrabasso ja Hannu Karvi, rummut . Ohjelmisto sisältää klassikkoja perinteisestä jazzista sekä Vesa Toukkarin sävellyksiä ja improvisaatiota. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Viikon ohjelmaan kuuluu tänä vuonna muun muassa Seiväskarnevaalit , joiden A-kilpailu hypätään lauantaina 1.7. ja Suviheinäturnaus 7.­–­8.7., jossa jalkapallojoukkueet ottavat mittaa toisistaan.
Kiiruun puistossa päästään nauttimaan kulttuurista Kuveja ja huveja -tapahtumassa, jonka Someron Kuvataideyhdistys ja Someron Kulttuuri järjestävät sunnuntaina 2. heinäkuuta. Koko perheen pic nic -tapahtumassa on kuvataidetta ja musiikkia, josta huolehtivat lastenmusiikkiorkesteri Päistikka sekä paikallinen Retikka. Tapahtumaan osallistuvilla on esimerkiksi mahdollisuus kokeilla erilaisia maalaustekniikoita. Tapahtumaan on vapaa pääsy.
Someron Avoimet puutarhat kutsuvat lauantaina 2. heinäkuuta. Someron Omakotiyhdistyksen järjestämässä tapahtumassa on mukana neljä somerolaispuutarhaa, joihin voi tutustua paikan päällä.
Koirat kisaavat Suviheinä -match showssa Haukkukalliolla keskiviikkona 5.7.
Perjantaina 7.7. lähdetään kulttuurikävelylle Someron uudelle hautausmaalle. Oppaana toimii Somero-opas Marika Haapala. Kävelylle lähdetään Someron vanhan seurakuntatalon edestä.
Lisäksi viikoilta löytyy muun muassa teatteria, taidenäyttelyitä, toreja, yhteislauluja, kartanokierroksia, tansseja, hartaushetkiä, saunailtoja, urheilua sekä tietenkin elävää musiikkia ravintoloissa, tanssilavoilla ja kirkossa.

Someron Suviheinä 30.6.–16.7.