Tekninen johtaja lähtee

0
Mika Mäkelä

Kaupunginhallitus sai lisälistalta eteensä teknisen johtajan Mika Mäkelän virkasuhteen purkamisen koeaikana. Koeaika päättyy kesäkuun lopussa.

Työsuhteen kesto jäi lyhytaikaiseksi. Lähtöön ei liity hallintojohtaja Marjaana Sorokinin mukaan dramatiikkaa, vaikka useita erilaisia lähtöjä onkin viime vuosina teknisellä puolella Somerolla nähty.

– Odotukset hallinnollisen puolen kehittymisen suhteen työssä eivät kaikki toteutuneet, mikä teknisen johtajan kohdalla on erityisen merkittävää. Johtamiskokemusta hänellä oli sekä kansainväliseltä puolelta että yrityselämästä. Keskustelut käytiin hyvässä yhteishengessä molemmin puolin, Marjaana Sorokin kommentoi syitä.

Hyvää oli paljon.

– Täytyy sanoa, että hän onnistui hirmuisen hyvin monella osa-alueella. Hänellä oli laaja näkemys teknisen toimialan roolista ja hän pystyi myös sitä kautta rakentamaan positiivista kuntakuvaa. Esimerkiksi julkisessa viestinnässä hän oli äärimmäisen hyvä, suullinen viestintä- ja esitystaito oli erinomainen, Sorokin vielä arvioi.

Uuden teknisen johtajan haku aloitetaan mahdollisimman pian, sillä töitä riittää paljon Someron isojen hankkeiden parissa, esimerkkeinä jo pelkästään Tervaskanto ja Leivonpesä.

– Hakuprosessi ollaan käynnistämässä välittömästi. Toki kesäaika on vähän huono aika rekrytointiin, joten pitkä hakuaika on tarpeen.